© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Gasly start GP Duitsland achteraan na motorwissel

22 jul. 2018 12:27 René Oudman 1 reacties
Het Duitse Grand Prix-weekend verliep tot dusver niet naar wens voor Toro Rosso en zodoende heeft de Italiaanse stal besloten Pierre Gasly op te offeren. De Fransman heeft vijf nieuwe motorcomponenten laten installeren: alleen de batterij heeft mogen blijven. Gasly loopt logischerwijs tegen een forse gridstraf aan.

Brendon Hartley, Lance Stroll, Stoffel Vandoorne en Daniel Ricciardo schuiven daarmee een plaatsje naar voren. Het viertal start nu van respectievelijk de zestiende, zeventiende, achttiende en negentiende plaats. Gasly heeft de nieuwe motorcomponenten niet laten monteren omdat de oude kapot waren, maar puur omdat zijn Toro Rosso-Honda niet competitief genoeg is op de Hockenheimring. Een gridstraf, of een pitlanestart zoals nu het geval is, doet niet al teveel pijn.

Gasly is nét geen topscorer wat betreft de gebruikte motoronderdelen in 2018. De 22-jarige heeft één batterij minder gebruikt dan teammaat Hartley. Beiden hebben de motorreglementen, halverwege het seizoen, al fors overtreden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen