Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly: "Toro Rosso was beter dan de negende plaats"

In het constructeurskampioenschap hield Toro Rosso in 2018 enkel Williams achter zich. De Italiaanse formatie werd negende, wat volgens Pierre Gasly geen reële weerspiegeling van de werkelijke krachtsverschillen is.

"Ik denk niet dat die negende plaats in het kampioenschap laat zien hoe goed we werkelijk waren in verhouding tot de rest. Het is immers niet zo dat we door de andere middenmotors op vijftig punten zijn gereden. Het was altijd close in het middenveld en soms waren we één van de besten en soms waren we langzamer dan onze voornaamste concurrenten."

De negende plaats is dus niet waar Toro Rosso op hoopte aan het begin van het seizoen, maar desondanks kan Pierre Gasly toch niet van een teleurstellend seizoen spreken: "Natuurlijk hadden we geen hele specifieke verwachtingen, omdat we wisten dat het in het eerste jaar samen met Honda niet altijd makkelijk ging worden, maar het is duidelijk dat het uiteindelijke resultaat niet is waar we op hoopten." "Het is duidelijk dat Honda stappen heeft gemaakt, dat hebben wij met Toro Rosso ook laten zien. Zeker in Bahrein (Gasly werd op eigen kracht vierde, red.) konden we niet geloven hoe sterk we waren."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'