Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly: "Wederzijds respect tussen Verstappen en mij wiel aan wiel afgedwongen"

Pierre Gasly mag zich dit seizoen voor het eerst de teamgenoot van Max Verstappen noemen. De Fransman en de Nederlander kunnen als vrienden goed door een deur, maar hebben als coureurs ook het grootste respect voor elkaar.

Dat wederzijdse respect heeft het tweetal overgehouden aan het jaar waarin ze tegen elkaar kartten, 2010. "Op de kartbaan hebben onze wielen elkaar wel meer dan eens geraakt, en dat was weleens lastig, maar daardoor hebben we als coureurs juist heel veel respect voor elkaar gekregen", zo laat Pierre Gasly in gesprek met Ziggo Sport weten.

Toen de twee coureurs niet langer tegen elkaar uitkwamen, ontstond er ruimte voor vriendschap: "Ik ging naar de Formule 4, hij bleef nog even karten en daarna werden we hele goede vrienden." Die vriendschap duurt voort tot vandaag de dag, de dag waarop Verstappen en Gasly zich elkaars teamgenoten mogen noemen. De twee kunnen het nog altijd goed met elkaar vinden. Zo logeerde de Fransman vorig jaar een paar dagen bij de Nederlander in Monaco, wat tot in de late uurtjes gevierd werd met een potje FIFA. Wie er won? Verstappen waarschijnlijk: "Het zat altijd heel dichtbij elkaar", aldus een cryptische Gasly, van wie morgen de nieuwe bolide, de Red Bull RB15, wordt gepresenteerd. Het seizoen zal leren of de vriendschap tussen Verstappen en Gasly tegen hun onderlinge strijd bestand is.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"