Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly: "Weet zeker dat Honda volgend jaar nog een stap zet"

Met argusogen volgen de fans van Red Bull Racing de ontwikkelingen bij Honda. Immers: de Japanse krachtbronbouwer zal volgend seizoen haar motoren in het achteronder van de wagens van Oostenrijkse makelij deponeren.

Max Verstappen maakt ook in 2019 deel uit van Red Bull Racing. In de persoon van Pierre Gasly krijgt de Nederlander een nieuwe teamgenoot. Gasly rijdt momenteel voor Toro Rosso, een team dat al een tijdje over Honda-motoren beschikt.

"Op dit moment hebben wij nog altijd een achterstand ten opzichte van Mercedes en Ferrari en dat maakt het voor Honda, en ook voor Renault trouwens, lastig", meent de 22-jarige Fransman, als hij de situatie van Honda belicht. "We kunnen nu namelijk niet zo heel erg veel doen. We weten dat we tekort komen, zij weten dat wij tekort komen. Honda doet er alles aan om volgend jaar niet tekort te komen." "Er wordt momenteel van alles getest", verklapt Gasly. "Ik weet zeker dat we voor volgend jaar een aantal updates krijgen. Deze zullen we in Abu Dhabi nog niet kunnen gebruiken, maar men werkt keihard. Ik ben ervan overtuigd dat we volgend jaar wederom een stap naar voren kunnen zetten." Nadat Honda de sport eind 2008 haar rug toekeerde, kwam het Japanse merk in 2015 terug op de grid. Na drie waardeloze seizoenen met McLaren werd voor dit jaar een nieuwe samenwerking in gang gezet met Toro Rosso. Dat lijkt vooralsnog een prima partnerschap te zijn.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi