Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly wil meteen bij de wintertest al een betrouwbare Honda-motor

Pierre Gasly van Toro Rosso verwacht van motorleverancier Honda een betrouwbare krachtbron. De Japanners willen zich na drie zeer povere jaren herpakken en krijgen de kans bij het Italiaanse team.

De afgelopen seizoenen verliepen de wintertest voor Honda steeds dramatisch. Destijds kon het team van McLaren nauwelijks kilometers maken door diverse problemen. Hierdoor liepen team en motorleverancier het hele jaar achter de feiten aan. Pierre Gasly verlangt van Honda een betrouwbare motor en onderstreept het belang van de wintertests. Tijdens acht dagen krijgen de coureurs en teams de kans om zich voor te bereiden op het nieuwe Formule 1 seizoen. Toro Rosso heeft daarbij de meest onervaren line-up als het aankomt op verreden GP's met Gasly en Hartley. " De testdagen worden erg druk voor ons. We hebben veel werk te verrichten, zeker omdat we een nieuwe motorleverancier hebben", aldus Gasly.

" Het belangrijkste bij de tests is dat we een betrouwbare auto hebben en zoveel mogelijk ronden af kunnen leggen. Het doel is om de auto en motor goed te leren kennen. Je wil weten weten hoe het hele pakket reageert." " Er zijn maar acht dagen waarin we kunnen testen voordat we racen in Australië en dat is weinig."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi