Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly wil in 2018 in iedere Formule 1 race punten scoren

Pierre Gasly begint in 2018 aan zijn eerste volledige Formule 1 seizoen. Het team van Scuderia Toro Rosso heeft gekozen voor de Honda-motor. Een risicovolle keuze getuige de afgelopen drie seizoenen, maar Gasly heeft veel vertrouwen in het nieuwe seizoen.

In 2017 maakte Pierre Gasly op stel en sprong zijn officiële Formule 1 debuut. Fijn instappen bij Toro Rosso was het niet want het team werd geplaagd door problemen met de Renault-motoren. Volgend seizoen moet het team van Toro Rosso volgens Gasly in staat zijn om iedere race te strijden voor de WK-punten. " Ik hoop dat we iedere Grand Prix kunnen knokken voor de punten. Er verandert veel binnen het team door de komst van Honda. Op dit moment is het nog lastig voorspellen welk potentieel onze auto heeft." " We moeten wachten tot de wintertests in februari," laat Gasly aan het Franse dagblad Ouest weten.

De 21-jarie Fransman is ook blij dat de Grand Prix van Frankrijk terugkeert op de Formule 1 kalender. Voor het eerst sinds 10 jaar hebben de Franse coureurs weer een thuisrace. " Het is fantastisch om in de Formule 1 een thuisrace te hebben. Er staan drie Franse coureurs op de grid en een Monegask." " Ik sprak recent met Alain Prost en Jean Alesi en zij vertelden me dat het een bijzonder moment is dat je moet koesteren omdat het maar een keer per jaar plaatsvindt.

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs