Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly: "Wil mijn eigen stempel op Red Bull drukken"

Pierre Gasly staat aan de vooravond van een groot nieuw avontuur in de Formule 1. Voor het eerst zal hij voor een topteam rijden, als teamgenoot van Max Verstappen en als vervanger van Daniel Ricciardo. De taak om Ricciardo te doen vergeten, is geen gemakkelijke, weet de Fransman.

Net als Max Verstappen enkele jaren geleden promoveert Pierre Gasly na één seizoen en enkele races in 2017 van Toro Rosso naar het grote Red Bull Racing. Het treedt daar in de voetsporen van Daniel Ricciardo. Hij wil net als de goedlachse Australiër zijn stempel op het team drukken, maar daarbij vooral zichzelf blijven.

"Natuurlijk wordt het niet eenvoudig om Ricciardo te vervangen”, laat Gasly in een exclusief gesprek met Racingnews365 weten. “Hij heeft ongelooflijk veel toegevoegd aan dit team, een duidelijk stempel gedrukt. Het was bovendien een succesvolle periode”, wijst de Fransman op de zeven Grand Prix-overwinningen die zijn voorganger boekte in dienst van Red Bull Racing. “Ik kom echter niet bij Red Bull Racing om hem in persoon te vervangen, ik breng een nieuw elan. Je moet het zo zien: ik ben Pierre, niet Daniel, net zoals Daniel niet is zoals Max. Overigens kan ik wel net zoveel lachen als Daniel", vervolgt Gasly hardop lachend. Ricciardo verliet het Red Bull-nest na vele jaren trouwe dienst, wat hem een graag geziene gast maakte binnen het team. Zonder afbreuk te willen doen aan wat Ricciardo sinds zijn debuut in 2014 voor Red Bull heeft betekend, is Gasly van plan om vooral zijn eigen koers te varen. "Mijn doel is vooral om zoveel als mogelijk mezelf te kunnen zijn als ik deel uitmaak van Red Bull Racing. Natuurlijk heeft Daniel wat bijzonders neergezet hier, maar met mijn leeftijd, mijn motivatie, gedrevenheid en toewijding wil ik mijn eigen stempel op het team zien te drukken.” Met medewerking van René Oudman

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi