Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly: "Wil nog een keer knallen met Toro Rosso"

Na ruim een seizoen komt er al een einde aan de samenwerking tussen Pierre Gasly en Toro Rosso. De Fransman ontwikkelde zichzelf uitstekend en ziet zijn prestaties beloond worden met een overstap naar het topteam van Red Bull.

Op het Yas Marina-circuit in Abu Dhabi maakt Pierre Gasly dit weekend zijn laatste meters voor Toro Rosso. De Fransman wil zijn seizoen afsluiten met een klinkend resultaat en spreekt van een speciaal weekend. "Het zal een speciaal weekend voor me zijn, de laatste keer samen met Toro Rosso. Zondag zal het best emotioneel zijn omdat het onze laatste race samen is, maar ik denk dat ik altijd onderdeel blijft van dit team." "Ik heb genoten van mijn tijd hier en hoop dat we nog een keer kunnen knallen in Abu Dhabi, en zal er alles aan doen om 'on a high' onze samenwerking af te sluiten."

Aan het Yas Marina-circuit koestert Gasly mooie herinneringen, die dateren uit zijn GP2-periode. "Het is een circuit waar ik erg van hou en altijd goed op presteerde, met twee poles en een zege in de GP2. Uiteindelijk veroverde ik op dit circuit ook mijn GP2-titel." Abu Dhabi is een van de avondraces op de Formule 1-kalender, waarbij er gestart wordt bij een ondergaande zon en het gedurende de race compleet donker wordt. Een bijzondere ervaring, aldus de Fransman. "Het geeft een speciaal gevoel om hier te racen in het donker. Doordat het de laatste race van het seizoen is hangt er een goede atmosfeer in de paddock. Na de race besef je opeens dat het seizoen alweer voorbij is." "De baan zelf is uitdagend, met name in het laatste deel van het circuit die technisch is. Daar is het lastig om een goed ritme te vinden. Als coureur geniet ik van deze sector, omdat je daar ook het verschil kan maken. Dat hoop ik dit weekend ook te kunnen doen, zodat we op een prachtige manier afscheid kunnen nemen."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie