Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Pierre Gasly

Gasly wist stiekem van Ferrari-gesprekken Hamilton

Waar het spectaculaire nieuws rond Lewis Hamilton voor velen als een verrassing kwam, was dat niet het geval voor Pierre Gasly. De Alpine-coureur wist namelijk dat Ferrari en Hamilton met elkaar in gesprek waren.

Gasly Hamilton Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De geruchten waren er al vaker geweest, maar een week geleden werden de berichten over een overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari echt concreet. Vorige week donderdag kwam dan ook de bevestiging vanuit het team dat Hamilton vanaf 2025 voor meerdere jaren bij de Scuderia heeft getekend. Voor Alpine-coureur Pierre Gasly kwam dat echter niet als een hele grote verrassing.

"Lewis zit al een hele lange tijd bij Mercedes, maar ik was bewust van enkele gesprekken met Ferrari", zo zegt Gasly tegen Motorsport.com. "Hij gaat nu naar het einde van zijn carrière toe, dus het was nu of nooit. Ik denk dat het vrij lang geheim gehouden is, ik wens hem gewoon het beste. Het is nu natuurlijk spannend op de coureursmarkt en dat jullie (de media, red.) ermee komen, dat is normaal", zo vervolgt de Fransman.

Hamilton hoopt met Ferrari zijn achtste wereldtitel te veroveren. Hij staat nu op gelijke hoogte met Michael Schumacher met zeven titels. De Brit heeft al wel een hele tijd de meeste aantal zeges in de Formule 1 (103 stuks) en meeste aantal poles (104) op zijn naam staan. "Hij is de meest succesvolle rijder aller tijden en hij sluit zich aan bij een nieuw project, een nieuwe uitdaging. Ik weet zeker dat iedereen dat op de voet zal volgen", aldus Gasly.

Jammer voor Sainz

Natuurlijk betekent de komst van Hamilton dat Sainz volgend jaar vooralsnog zonder zitje zit. Dat hoort erbij, zegt de Fransman. "Wat is eerlijk in F1? Carlos is een geweldige coureur, Lewis een fantastische coureur, de beste aller tijden. Wat dat betreft lagen er voor beide partijen (Ferrari en Hamilton, red.) kansen. Die hebben ze samen gepakt. Voor Carlos zorgt dat voor een lastige situatie, het is niet makkelijk."

Gasly snapt dat het betekent dat het dit jaar onrustig zal zijn op de coureursmarkt. Hij wil zich er niet door af laten leiden "Elk weekend zal ik op dezelfde manier aanvliegen. Het maakt niet uit of er zitjes beschikbaar zijn of niet. Je moet slim racen, agressief, wetende wat je kansen zijn en die proberen te maximaliseren. Dat verandert niet."

"Mijn doel in F1 is altijd helder geweest. Ik wil vooraan het veld vechten. Daarom ben ik anderhalf jaar geleden naar Alpine gekomen, omdat ik voor de topposities wil strijden. Mijn aanpak is dus niet veranderd. Ik ben net 28 geworden, dus ik ben in principe op mijn best. Er komen een paar goede jaren voor mij aan, dus voor mij verandert er niets", aldus de Fransman.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Pierre Gasly

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

11 reacties

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Vasseur Ferrari van een andere planeet tijdens de testdagen