Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Pierre Gasly

Gasly legt uit waarom hij trouw blijft aan AlphaTauri

AlphaTauri heeft bevestigd dat Pierre Gasly ook in 2023 zal uitkomen voor het Italiaanse team. De Fransman ziet het als de juiste keuze voor zijn toekomst in de Formule 1.

Pierre Gasly
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Pierre Gasly zal ook in 2023 rijden voor AlphaTauri. Dat heeft het Italiaanse team bevestigd. De 26 jarige-coureur is sinds de start van zijn Formule 1-carrière in 2017 al bij het team en heeft besloten om ook het volgende seizoen voor het zusterteam van Red Bull te gaan rijden.

"Ik ben nu vijf jaar bij dit team en ik ben trots op de reis die we samen hebben gemaakt en de vooruitgang die we hebben geboekt. Ik ben blij dat ik bij mijn Scuderia AlphaTauri team kan blijven. De nieuwe regelementen van dit jaar hebben nieuwe uitdagingen voor ons gecreëerd. Dat we onze ontwikkelingen voor de de komende 18 maanden met het team kunnen plannen is een goede werkbasis voor de toekomst.

AlphaTauri-teambaas Franz Tost is blij met de keuze van de Fransman en laat weten dat Gasly 'tot de groep van de beste en meest competitieve coureurs in de F1' behoort. "Pierre kan volgend jaar ongetwijfeld een belangrijke rol spelen in het succes van het team en het is aan ons om hem een competitieve auto te geven, zodat hij uitstekende resultaten kan blijven neerzetten."

Ook interessant:

Verstappen zou in een Ferrari nog dominanter zijn

In de nieuwste RacingNews365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de GP van Canada, maar bespreken ze ook alle ophef omtrent de FIA, Mercedes, het gestuiter en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Pierre Gasly

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

14 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen