© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Gasly ziet Verstappen en Vettel als grote voorbeelden

02 feb. 19:14 Ruud Dimmers 5 reacties
Is Pierre Gasly klaar voor zijn kans bij Red Bull? Daarover lopen de meningen van de Formule 1-experts en fans uiteen. De Fransman heeft pas 26 Grands Prix achter zijn naam staan en mag het in 2019 laten zien.

Na het winnen van de GP2-titel in 2016, de klasse die nu door het leven gaat als Formule 2, dacht Gasly zeker te zijn van een positie in de Formule 1. Het team van Toro Rosso hield echter vast aan Danniil Kvyat, wat een klap in het gezicht van de Fransman betekende.

Later in 2017 maakte Gasly alsnog zijn Formule 1-debuut bij Toro Rosso, als vervanger voor diezelfde Kvyat. Anderhalf jaar verder staat hij aan de start van het nieuwe seizoen in een Red Bull. Bang om te falen is het jonge talent allerminst.

"Ik kijk alleen naar de mensen die geslaagd zijn in deze overstap. Daarbij kijk ik naar Vettel die na anderhalf seizoen de stap van Toro Rosso maakte en direct succesvol was. Verstappen heeft hetzelfde gedaan en had ook direct succes", laat Gasly aan Motorsport.com weten.

Eerder liet Red Bull-teambaas Christian Horner al weten dat hij van de Fransman andere dingen verwacht dan van de ervaren Verstappen. Gasly zelf weet wat hem te doen staat: "Het is nu aan mij en ik wil daarbij niet kijken naar de mensen die gefaald hebben."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen