Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

"Gebrek aan zelfreflectie staat ontwikkeling Verstappen in de weg"

Enkelvoudig Formule 1-racewinnaar Jean Alesi is diep onder de indruk van Charles Leclerc. Hij is én onder de indruk van de snelheid van de Monegask én van zijn zelfreflecterende vermogen, iets waar Max Verstappen in de ogen van Alesi nog wat van kan leren.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Content Pool

Max Verstappen verloor kostbare tijd toen hij direct na de start van de Grand Prix van Italië tegen de Racing Point-bolide van Sergio Perez reed. Velen weten de botsing aan een inschattingsfout van de Nederlandse Red Bull-coureur, die dat zelf nooit met zoveel woorden wilde bevestigen.

"Max Verstappen legt best wel vaak de schuld bij anderen neer op het moment dat er iets niet zo goed lukt. Dat maakt het voor hem moeilijker om zich als Formule 1-coureur te ontwikkelen", zo wordt voormalig Ferrari-coureur Jean Alesi geciteerd door de Gazzetta dello Sport.

Wat dat betreft gaat dat stukje zelfreflectie Charles Leclerc veel beter af, zo meent Alesi: "Na zijn crashes in Bakoe en op de Hockemheimring stak hij de hand in eigen boezem, wat laat zien dat hij zich wil verbeteren. Dat neemt niet weg dat hij nog volwassen moet worden, zoals dat geldt voor iedere 21-jarige, maar zo jong als hij is, is hij al behoorlijk volwassen."

"Charles heeft me tijdens de Grand Prix van Italië echt weten te verrassen", zo gaat de Fransman verder. "Er was kritiek op hem na de zaterdag, maar zijn prestaties waren fenomenaal. Het is zeer knap dat hij ondanks alle druk die race wist te winnen."

Luister hieronder naar de nieuwe F1-podcast van RacingNews365. Tom Coronel, Jeroen van Inkel en Joe van Burik schoven aan.

50 reacties