Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally 2021

Gebroeders Coronel doorstaan waar slagveld tijdens vijfde Dakar-etappe

"Loodzwaar", zo beoordeelde Tom Coronel na afloop de vijfde stage van de Dakar Rally. Een proef die voor Tim en Tom Coronel zeer voortvarend begon.

Coronel Dakar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Coronel

Tom Coronel beloofde het voor de start van de Dakar Rally al: hij zou nu écht gaan racen in The Beast en het stuur van broer overnemen. De vijfde etappe wisselde de tweeling van positie in hun wagen en Tom vloog uit de startblokken.

"Het ging lekker. We gingen super hard in het begin, lagen nog even zeventiende. Het ging serieus hard in het begin. We maakten ook slimme keuzes in het navigeren, zo gingen we naast een pad vol met stenen rijden en vlogen er veel voorbij", vertelt een enthousiaste Tom Coronel aan RacingNews365.

"Ik zag veel mensen fout rijden, maar wij waren er tijdig bij om dat door te hebben en pakten zo weer tijd. Het was in het begin heel even wennen, want Tim moest even in het navigeren komen."

De top 20 verdween uit beeld toen The Beast wat kleine problemen kreeg en uiteindelijk eindigden Tim en Tom als 34ste. Tom legt uit waarom de racende tweeling terugviel in het slot van de etappe.

"Het tweede deel bestond uit veel duinen en daar kregen we een probleem met het gaspedaal, waardoor we vast kwamen te zitten. Toen heb ik het stuur weer overgegeven aan Tim, maar ook hij reed zichzelf vast. Bij mij konden we nog rustig achteruit rijden, maar de tweede keer zaten we goed vast en verloren we tijd."

De vijfde etappe was een moordende stage, waarbij volgens Tom zeker deelnemers moeten overnachten in de woestijn.

"Het was een hele zware etappe van 450 kilometer, waarvan de eerste 330 op snelheid zonder een tussenstop. Dus we reden echt vier en een half uur vol gas, geen moment om op adem te komen."

"Dit was een hele vette proef en ook veel mensen zitten nu nog in de duinen. Die hebben tot 0:00 uur (lokale tijd) de tijd om er doorheen te komen, anders moeten ze overnachten in de woestijn en kunnen ze de dag erna pas doorrijden."

Zien we Tom in de rest van de Dakar nog achter het stuur? "Dit was echt een zeer gave proef en dit smaakt naar meer!", klinkt het zeer enthousiast uit Tom's mond.

Bekijk hier de avonturen van Tim en Tom tijdens de vijfde etappe.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?