Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Tom Coronel

Gebroeders Coronel lyrisch na zware beproeving in Dakar: "Auto gaf geen krimp!"

Tim en Tom Coronel hebben er weer een prima dag op zitten in de Dakar Rally 2023. Het tweetal staat met een foutloze vijfde etappe nu bovenaan bij de Nederlanders in hun Dakar-klasse.

Tim en Tom Coronel
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Pridex Media

De Century-wagen van Tim en Tom Coronel was ook in de vijfde etappe van de Dakar Rally 2023 een uiterst betrouwbaar scheurmonster. Zonder problemen kon de snelle tweeling naar de finish van de 373 kilometer lange special rijden. De Coronels reden de 21ste tijd vandaag en hoewel er een aantal topcoureurs een stuk sneller waren, nemen Tim en Tom de leiding over in het lijstje der Nederlanders.

Erik van Loon was namelijk tot aan de vijfde etappe de snelste Nederlander bij de auto's in Dakar, maar na een matige etappe zakt hij terug naar de zeventiende positie. Tim en Tom nemen de zestiende positie over, slechts twee en een half uur achter Dakar-leider Nasser Al-Attiyah en iets meer dan twee uur achter Stephane Peterhansel (P2).

Vanzelfsprekend waren de gebroeders Coronel meer dan blij met opnieuw een foutloze dag. "Het gaat heel aardig, super goed eigenlijk!", laat Tom vlak na de etappe weten aan RacingNews365. "Het was een zware dag met veel duinen, dus veel op en neer. Het ging heel goed verder. We hebben ook wat snelle zandpaden gehad en het was al met al een zware proef."

"Ik zag dat de auto twintig liter benzine meer heeft verbruikt dan gisteren. De auto moest de hele tijd zwaar trekken, want het zand was heel dik. Toch heeft de auto geen krimp gegeven! We hebben geen band hoeven te wisselen: helemaal niks. De auto is 100% in orde en we zijn superblij met een goede finish."

De dagwinnaar bij de auto's is opnieuw Al-Attiyah, met achter hem de andere topfavorieten: Carlos Sainz senior op de tweede plaats en Peterhansel op de derde plaats. De Coronels hebben de beste Nederlandse finish van de dag, terwijl het bij Van Loon juist stukken minder goed ging. Hij eindigde de etappe op de 61ste positie van de dag.

Ook interessant:

RN365 Premium beschikbaar voor échte F1-fans

RN365 Premium, het membership voor de echte F1-fan is nu beschikbaar! Meld je nu aan en je bent helemaal klaar voor het nieuwe seizoen!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

Dakar Rally 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez