Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gebroeders Coronel staan voor lastige uitdaging na loodzware dag in Dakar

Tim en Tom Coronel hebben het zeker niet makkelijk gehad in de eerste marathonetappe van de Dakar Rally 2023. De Coronels klokten de 25ste tijd, maar moeten nu zonder monteurs naar de motor kijken.

Op dag 11 van de Dakar Rally 2023 werden de rijders getrakteerd op een zware en lange etappe van 275 kilometer. Het eerste deel van de marathon, bestaande uit etappe 11 en 12, bestond uit wisselende omstandigheden, van zandvlakten tot aan hoge en zachte duinen. Daar hebben Tim en Tom Coronel van genoten, al was het een loodzware etappe. "Wat een duinen zeg, holy moly!", zo trapt Tom af na de elfde etappe. "Er zaten zulke grote jongens bij dat we ze niet in één keer konden halen. Als we bijna boven waren, begon de motor een beetje te stotteren. Eén keer moesten we zelfs omkeren. Het ging echt niet vanzelf vandaag. We moesten er hard voor werken." Een ongeluk zat in een klein hoekje. Achter de duinen verschenen regelmatig grote gaten, waar Tim en Tom handig omheen wisten te manoeuvreren. Dat was volgens Tim ook zeker nodig: "Als je daar in valt, dan ben je klaar. Daar ben je niet zomaar weer uit. We zagen de truck van Janus van Kasteren erin staan, met de neus in een duin. Mitchel van den Brink stond erbij met een sleeptouw, maar daar zijn ze wel even zoet mee geweest."

Motorproblemen

Al met al was het een heftige dag volgens Tim. "Een echte Dakar dag en een heel vette etappe, maar ik hoop toch dat morgen iets minder heftig is." Voor het tweede deel van de marathonetappe willen Tim en Tom bekijken of ze het gestotter van de motor op kunnen lossen. Dit wordt echter wel een uitdaging: gedurende de marathon staan ze er namelijk alleen voor. "We moeten kijken of we dat kunnen oplossen, want het is niet helemaal perfect", aldus Tim. De monteurs wachten het snelle duo op bij de finish van de twaalfde etappe, welke morgen (13 januari) op de planning staat. Na 183 kilometer door de duinen komt het einde langzaam maar zeker in zicht: de veertiende en laatste etappe wordt op zondag 15 januari verreden.

Y-5UiIhBij0

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie