Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gedachte aan Ayrton Senna hielp Hamilton naar de winst

Lewis Hamilton boekte een op het oog vrij eenvoudige overwinning in Singapore, maar makkelijk was het allerminst. Door de regen en het kunstlicht was rijden over het stratencircuit niet gemakkelijk, maar de gedachte aan zijn grote voorbeeld Ayrton Senna hield Hamilton naar eigen zeggen op de been.

Na zijn wereldstart profiteerde Hamilton optimaal van de crash tussen Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen en Max Verstappen. De Brit reed er vakkundig omheen en zag daarna tot zijn grote vreugde Vettel in de muur schuiven. Prompt reed Hamilton dus vooraan en kon hij de overwinning binnenslepen. Vanzelf ging dat echter niet, maar de gedachte aan zijn grote voorbeeld hield Hamilton op de been. "Het was heel lastig, omdat het de eerste keer was dat we hier in de regen reden" , zegt Hamilton na afloop van de GP van Singapore. "Ik moest heel erg mijn best doen om de auto heel te houden en niet te crashen. Ik dacht echter bij tijd en wijlen aan Ayrton Senna, waardoor ik gefocust bleef" , doet Hamilton een opmerkelijke uitspraak.

"Ik dacht aan de natte GP van Monaco, waarbij Senna aan de leiding lag en crashte. Ik dacht dit moet mij niet overkomen en dat hield me scherp" , legt Hamilton zijn uitspraak uit. "Het leek soms alsof hij tegen me praatte: 'Hou hem heel, hou hem heel'" , verklaart Hamilton. Door zijn overwinning heeft Lewis Hamilton een grote voorsprong genomen in het kampioenschap. Met nog zes wedstrijden te gaan staat Lewis Hamilton op 28 punten voorsprong op zijn concurrent Sebastian Vettel, die geen punten wist te scoren in Singapore.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden