Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Geef Formule 1-coureurs 1.500 pk, dan worden ze weer helden"

Formule 1-coureurs kunnen grotere supersterren voor de fans worden als ze racen in bolides met veel meer vermogen, meent oud-Pirelli-sportchef Paul Hembery. De Brit hoopt op een duidelijke toekomstvisie voor de sport.

"We moeten weer zorgen dat de coureurs de koningen van de sport worden. Mensen willen persoonlijkheden zien", zegt Paul Hembery tegen Autosport . De Brit gaf tot in 2017 leiding aan de sportafdeling van Pirelli, dat sinds 2011 de enige bandenleverancier is in de Formule 1.

"We hebben het nu te vaak over een leuke races als het regent of als er een safety car is geweest. We hebben onvoorspelbaarheid nodig. Daar kan aan gewerkt worden. Motorvermogen is gemakkelijk op te wekken en zorgt voor meer uitdaging. Waarom rijden we niet weer met 1.500 pk?" Hembery verwijst daarmee naar de jaren tachtig, toen bepaalde teams hun turbomotoren tot dergelijke vermogensaantallen opkrikten in kwalificatietrim. Als huidige baas van de Zuid-Amerikaanse afdeling van Pirelli vergelijkt hij de Formule 1 met een andere sport. "Paardenraces zijn nog steeds geliefd, ondanks de auto. We moeten niet letten op wat autofabrikanten willen, maar investeren in de coureurs, rijden met minder nadruk op techniek en hopen op tien teams die daar hun business van kunnen maken. De F1-eigenaars moeten hun visie op zo'n manier duidelijk maken."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"