Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Geen elektrische Formule 1 voor Verstappen: "Als je het niet leuk vindt, kijk je toch niet"

De verschillende uitspraken die Lewis Hamilton recentelijk heeft gedaan over het milieu lijken bij Max Verstappen niet aan te komen. De Nederlandse Grand Prix-winnaar zegt wel om het klimaat te geven, maar is van mening dat er niet overdreven gedaan moet worden.

Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In een reactie op de vraag van RaceFans waar hij staat ten opzichte van de uitspraken over het milieu, vertelt Max Verstappen zich niet aan de zijde van Lewis Hamilton te scharen. "Ik houd van brandstof, mag ik dat zeggen? Ik ben niet van al die elektrische apparaten. Mijn elektrische scooter thuis kan ik waarderen, maar ik wil de Formule 1 dat pad niet zien bewandelen."

Verstappen nuanceert dat hij hier enkel over de sport praat. "Ik weet dat het milieu en het klimaat belangrijk zijn, maar de Formule 1 bestaat ook al een lange tijd. Ik denk niet dat we moeten overdrijven of er als een drama queen op hoeven te reageren. Laten we gewoon doorgaan. En als je het niets leuk vindt, dan kijk je gewoon niet."

Verstappen staat hiermee tegenover Lewis Hamilton, die in aanloop naar de Grand Prix van Mexico heeft aangegeven te overwegen om aan het eind van het jaar 'carbon-neutral' te gaan leven.

De Nederlander vraagt zich daarnaast af of het plantendieet dat Hamilton volgt wel zo effectief is als de Mercedes-coureur beweert. "Ik heb een documentaire gezien over het dieet en het is best interessant om te zien hoeveel atleten zeggen er baat bij te hebben en beter te presteren. Aan de andere kant is de situatie wel anders in de Formule 1, aangezien het geen puur fysieke sport is. We moeten wel sterk en fit zijn, maar het is niet als met fietsen of hardlopen dat alles aan jezelf ligt."

Voorspel en win

Powered by

Via Bovag Voorspelgame visual 3

Wie wint de Grand Prix van Mexico 2019?

Speel mee en win een race-arrangement op Zandvoort t.w.v. € 325, aangeboden door viaBOVAG.nl

Speel mee

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking Viaplay bevestigt verregaande maatregelen en vertrek uit meerdere landen