Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Geen financiële zorgen voor Williams: budget voor 2019 blijft gelijk

Het Formule 1-team van Williams ziet diverse sponsoren vertrekken, maar ziet de toekomst nog altijd positief in. Het budget van het team moet in 2019 gelijk blijven aan het huidige budget.

Het vertrek van titelsponsor Martini en de miljoenen van Lance Stroll doen het team van Williams zeker pijn. Teambaas Claire Williams vertrouwt er desondanks op dat ze het voor elkaar krijgt om het budget voor 2019 op het huidige niveau te behouden.

"Ons budget zal even groot zijn als dit jaar. Op korte termijn verwacht ik nieuws te kunnen melden omtrent sponsoren voor het nieuwe seizoen", meldt de teambaas.

Daarbij gaat het zeer waarschijnlijk om de presentatie van Robert Kubica die het nodige sponsorgeld meebrengt. Tegen de komst van Kubica staat dan zeer waarschijnlijk wel het vertrek van Sergey Sirotkin en sponsor SMP. De Rus gaf aan geen genoegen te nemen met een rol als test- en reservecoureur.

Naast het vertrek van Lance Stroll en Martini, moet Williams het in 2019 ook doen met significant minder geld uit de prijzenpot van de Formule 1. Dit jaar staat het team stijf laatste in de WK stand bij de teams, vorig jaar bezette Williams nog de vijfde positie.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Williams

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay

Unibet
x
Interview Sarcastische Wolff juicht nieuw F1-'worstel'idee toe: "Zien we meteen hoe stom het is"