© Williams

Nieuwsoverzicht

Geen financiële zorgen voor Williams: budget voor 2019 blijft gelijk

21 nov. 2018 08:45 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1-team van Williams ziet diverse sponsoren vertrekken, maar ziet de toekomst nog altijd positief in. Het budget van het team moet in 2019 gelijk blijven aan het huidige budget.

Het vertrek van titelsponsor Martini en de miljoenen van Lance Stroll doen het team van Williams zeker pijn. Teambaas Claire Williams vertrouwt er desondanks op dat ze het voor elkaar krijgt om het budget voor 2019 op het huidige niveau te behouden.

"Ons budget zal even groot zijn als dit jaar. Op korte termijn verwacht ik nieuws te kunnen melden omtrent sponsoren voor het nieuwe seizoen", meldt de teambaas.

Daarbij gaat het zeer waarschijnlijk om de presentatie van Robert Kubica die het nodige sponsorgeld meebrengt. Tegen de komst van Kubica staat dan zeer waarschijnlijk wel het vertrek van Sergey Sirotkin en sponsor SMP. De Rus gaf aan geen genoegen te nemen met een rol als test- en reservecoureur.

Naast het vertrek van Lance Stroll en Martini, moet Williams het in 2019 ook doen met significant minder geld uit de prijzenpot van de Formule 1. Dit jaar staat het team stijf laatste in de WK stand bij de teams, vorig jaar bezette Williams nog de vijfde positie.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen