Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Geen gevolgen voor Hamilton na vermeend incident met Stroll

Lewis Hamilton werd door de FIA op het matje geroepen nadat hij mogelijk iemand had opgehouden tijdens de tweede vrije training in Australië, maar ontloopt een reprimande. Ook Lance Stroll gaat vrijuit zonder een straf of waarschuwing.

Hamilton australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Na afloop van de tweede vrije training voorafgaand van de Grand Prix van Australië moesten Lewis Hamilton en Lance Stroll zich melden voor het 'mogelijk ophouden van een andere coureur' in bocht 13 van het Albert Park Street Circuit. De FIA wil voorkomen dat de coureurs elkaar dwars zitten op het relatief krappe stratencircuit.

Toch was er geen reden om Hamilton en Stroll een straf te geven. Nadat de camerabeelden zijn teruggekeken, oordeelde het veiligheidsorgaan van de Formule 1 dat de twee coureurs onschuldig waren. "Meerdere auto's kwamen samen in de laatste bochten, wat invloed had op de hele situatie, waardoor gebleken is dat Hamilton en Stroll niet onnodig iemand hinderden."

Van een gridstraf was het mogelijk niet gekomen, want tijdens de trainingen zijn de stewards nog iets coulanter dan tijdens bijvoorbeeld de kwalificatie of de race. Wel wordt er sneller een waarschuwing in de vorm van een reprimande of een geldboete. Yuki Tsunoda kwam er op vrijdagmiddag niet zomaar mee weg en kreeg een reprimande van de FIA.

Ook interessant:

Verstappen klaar voor zijn eerste Formule 1-overwinning in Australië

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Australië.

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

18 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Spanje 2022