Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Geen gevolgen voor Hamilton na vermeend incident met Stroll

Lewis Hamilton werd door de FIA op het matje geroepen nadat hij mogelijk iemand had opgehouden tijdens de tweede vrije training in Australië, maar ontloopt een reprimande. Ook Lance Stroll gaat vrijuit zonder een straf of waarschuwing.

Hamilton australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Na afloop van de tweede vrije training voorafgaand van de Grand Prix van Australië moesten Lewis Hamilton en Lance Stroll zich melden voor het 'mogelijk ophouden van een andere coureur' in bocht 13 van het Albert Park Street Circuit. De FIA wil voorkomen dat de coureurs elkaar dwars zitten op het relatief krappe stratencircuit.

Toch was er geen reden om Hamilton en Stroll een straf te geven. Nadat de camerabeelden zijn teruggekeken, oordeelde het veiligheidsorgaan van de Formule 1 dat de twee coureurs onschuldig waren. "Meerdere auto's kwamen samen in de laatste bochten, wat invloed had op de hele situatie, waardoor gebleken is dat Hamilton en Stroll niet onnodig iemand hinderden."

Van een gridstraf was het mogelijk niet gekomen, want tijdens de trainingen zijn de stewards nog iets coulanter dan tijdens bijvoorbeeld de kwalificatie of de race. Wel wordt er sneller een waarschuwing in de vorm van een reprimande of een geldboete. Yuki Tsunoda kwam er op vrijdagmiddag niet zomaar mee weg en kreeg een reprimande van de FIA.

Ook interessant:

Verstappen klaar voor zijn eerste Formule 1-overwinning in Australië

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Australië.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"