Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Geen makkelijke middag Verstappen op Silverstone: "Dat was echt waardeloos!"

Max Verstappen heeft de GP van Groot-Brittannië gewonnen, maar moest daar wel hard voor werken. Vooral Lando Norris maakte het leven van de Nederlander zuur. Max blikt na afloop terug op de race.

Wederom was het Max Verstappen die een race won. De GP van Groot-Brittannië kan hij toevoegen aan zijn lijstje. Het was zijn zesde zege op een rij, maar gemakkelijk was het zeker niet. Bij de start ging het even mis en Verstappen moest aan de bak. Kort na de race blikt hij terug. "We hadden een waardeloze start", zucht hij. "Daar moeten we naar gaan kijken, waarom dat zo was. Daarna waren beide McLarens zeer snel. Het duurde daarom wat ronden voordat ik aan ze voorbij kon komen. Toen wist ik langzaam een gaatje te creëren en zag het er beter uit." Ook in de slotfase moest Verstappen er even goed voor gaan zitten. Na een safety car moest hij het veld namelijk weer op gang brengen. Dat deed hij met verve, maar nogmaals benadrukt hij: makkelijk was het niet. "Na de safety car, op de zachtste banden, was het lastig voor ons om die banden in leven te houden. Daarom stagneerde mijn voorsprong een beetje rond de drie seconden. Maar ik ben heel blij dat we weer hebben gewonnen. Elf overwinningen op een rij voor het team, dat is geweldig, maar dit was geen makkie."

Slechte start

Verstappen weet niet waarom hij bij de start even stond te malen en daardoor een plek aan Norris en bijna een aan Piastri verloor. "Op donderdag was ik tijdens een marketingactiviteit aan het driften en nu leek het erop alsof ik dat weer deed bij de start." "Dat was niet best, dat was heel slecht zelfs! Daar moeten we naar gaan kijken. De laatste races was mijn start goed, maar dit keer niet. Het zorgde wel voor meer spanning, ik moest echt pushen. Lando was lief voor me en vocht niet te hard terug. Hij heeft het heel goed gedaan". zo eindigt hij tot vreugde van het Britse publiek met een compliment aan het adres van zijn goede vriend.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"