© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Geen motorwissel voor Alonso in Maleisië

25 sep. 2017 16:45 Wanda Bisschop 0 reacties
De Japanse motorfabrikant Honda vreesde even dat Fernando Alonso zijn motor bij de crash in Singapore dusdanig had beschadigd. Na enig onderzoek blijkt de motor echter nog steeds bruikbaar en hoeft Alonso dus niet bang te zijn voor een motorwissel in Maleisië.

Alonso kan motor van Singapore nog een keer gebruiken

Fernando Alonso had een wereldstart tijdens de GP van Singapore. De als achtste gestarte Spanjaard schoot weg en baande zich snel een weg naar voren. Zijn indrukwekkende opmars werd vervolgens helaas gestuit door de gecrashte auto's van Verstappen en Raikkonen.

Honda topman Yusuke Hasegawa bevestigt nu dat de motor van Alonso gewoon weer gebruikt kan worden.

"De motor van Alonso kreeg bij de crash natuurlijk een behoorlijke tik. We waren dan ook bang dat de motor hierdoor beschadigd was. In onze fabriek in Sakura is alles grondig onderzocht en we kunnen gelukkig bevestigen dat de motor 'gewoon' nog kan worden gebruikt."

Vooral voor Alonso was het verloop van de GP van Singapore zuur. Uitgerekend op het bochtige stratencircuit van Singapore lagen er kansen voor het team van McLaren. Zijn teamgenoot Vandoorne hield gelukkig met zijn zevende plek de eer voor McLaren nog enigszins hoog.

Hasegawa put daar dan ook vertrouwen uit voor de volgende races.

"In Singapore hadden we zowel geluk en pech. Fernando moest helaas zijn race opgeven na de crash in de opening terwijl Stoffel een goede race reed en uiteindelijk knap zevende is geworden. Het was positief dat we in Singapore zo competitief waren en punten konden scoren."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen