Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Geen motorwissel voor Alonso in Maleisië

De Japanse motorfabrikant Honda vreesde even dat Fernando Alonso zijn motor bij de crash in Singapore dusdanig had beschadigd. Na enig onderzoek blijkt de motor echter nog steeds bruikbaar en hoeft Alonso dus niet bang te zijn voor een motorwissel in Maleisië.

Fernando Alonso had een wereldstart tijdens de GP van Singapore. De als achtste gestarte Spanjaard schoot weg en baande zich snel een weg naar voren. Zijn indrukwekkende opmars werd vervolgens helaas gestuit door de gecrashte auto's van Verstappen en Raikkonen. Honda topman Yusuke Hasegawa bevestigt nu dat de motor van Alonso gewoon weer gebruikt kan worden. "De motor van Alonso kreeg bij de crash natuurlijk een behoorlijke tik. We waren dan ook bang dat de motor hierdoor beschadigd was. In onze fabriek in Sakura is alles grondig onderzocht en we kunnen gelukkig bevestigen dat de motor 'gewoon' nog kan worden gebruikt."

Vooral voor Alonso was het verloop van de GP van Singapore zuur. Uitgerekend op het bochtige stratencircuit van Singapore lagen er kansen voor het team van McLaren. Zijn teamgenoot Vandoorne hield gelukkig met zijn zevende plek de eer voor McLaren nog enigszins hoog. Hasegawa put daar dan ook vertrouwen uit voor de volgende races. "In Singapore hadden we zowel geluk en pech. Fernando moest helaas zijn race opgeven na de crash in de opening terwijl Stoffel een goede race reed en uiteindelijk knap zevende is geworden. Het was positief dat we in Singapore zo competitief waren en punten konden scoren."

Hg6L_7qLIEQ

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'