Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

Geen nevenproject Newey bij Aston Martin: "Toen bij Red Bull geen licht aan het einde van de tunnel"

Bij zijn nieuwe werkgever Aston Martin stort Adrian Newey zich weer vol op de Formule 1. Dat was bij Red Bull nog weleens anders. Waarom?

XPB 660965 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Adrian Newey maakt tijdens de persconferentie waarin hij is aangekondigd als de nieuwe aanwinst van Aston Martin duidelijk dat hij fulltime aan de slag gaat bij zijn nieuwe team en daadwerkelijk overal bij betrokken wil zijn. Dat was in zijn tijd bij Red Bull op sommige momenten anders, aangezien hij zich op meerdere momenten stortte op nevenprojecten. Dat was steeds een persoonlijke keuze die hij met terugwerkende kracht toelicht. 

"Het gaat nu natuurlijk over Aston Martin, maar toen in 2014 de hybridemotoren debuteerden, zaten we bij Red Bull in de positie dat we niet over een competitieve motor beschikte, zonder licht aan het einde van de tunnel. Toen had ik het gevoel dat ik iets anders nodig had om bij betrokken te zijn en dat werd uiteindelijk het Valkyrie-project", aldus Newey tegenover onder andere RacingNews365, natuurlijk verwijzend naar de Renault-motor.

"Toen we samen gingen werken met Honda veranderde dat. Ik was weer volledig betrokken bij de RB14, de RB15, RB16, RB16B en de RB18 en verder", vervolgt Newey, waarna hij uitlegt waarom hij de laatste jaren de teugels opnieuw enigszins liet vieren en kon laten vieren.

"Red Bull is nu een heel volwassen team. En nadat we die piek achter de rug hadden van het ontwerpen van een volledig nieuwe auto voor 2022, voelde ik dat ik opnieuw een stapje terug kon doen. De auto's van 2023 en 2024 waren immers doorontwikkelingen van die 2022-bolide."

Maar die luxe permitteert hij zich bij Aston Martin dus zeker niet: "Dit is een ander verhaal. Het is een hele nieuwe uitdaging, een nieuwe stimulans. Ik heb altijd bij elk team geleverd wat ik denk dat het beste is voor het team."

Ook interessant:

Kan Red Bull terugslaan in Azerbeidzjan na een dramatische GP van Italië? En wat kunnen McLaren en Ferrari laten zien, die er toch duidelijk beter voor lijken te staan? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een nieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Horner onthult 2023 startpunt grote Red Bull-problemen: "Namen het niet serieus"