Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Geen punten voor Raikkonen in België vanwege DRS-probleem

Ferrari vierde een feestje na afloop van de Grand Prix van België: voor de eerste keer sinds het tweede weekend van juli werd er weer een wedstrijd gewonnen. Het feestbeest was genaamd Sebastian Vettel, teammaat Kimi Raikkonen verliet Spa-Francorchamps een stuk minder opgetogen. De Fin kwam namelijk niet aan de eindstreep, een resultaat van de tumultueuze openingsronde.

In de kettingreactie die veroorzaakt werd door de bowlende Nico Hülkenberg kreeg Raikkonen een tik op de achterkant van zijn Ferrari. Dat leverde dusdanig veel schade op, dat het team hem na een aantal rondjes proberen besloot in de pitbox te houden.

"Ik weet niet precies wat er gebeurde bij de start, het enige wat ik heb gezien is dat iemand me van achteren raakte", laat Raikkonen in een reactie weten. "Vrijwel direct daarna had ik een lekke band. De achtervleugel was tevens beschadigd en ook de vloer kwam niet in één geheel uit de strijd. Vanaf dat moment kon ik vrij weinig uitrichten, mijn DRS bleef bovendien constant open. Het werd lastig om überhaupt óp de baan te blijven. Doorgaan had geen zin, ik had teveel schade." Ondanks zijn nulscore bezet Raikkonen nog altijd de derde plaats om wat betreft de strijd om het kampioenschap. De wereldtitel van 2018 lijkt echter een utopie, gezien de grote achterstand die de 38-jarige Fin heeft ten opzichte van collega Vettel en kampioenschapsleider Lewis Hamilton. De Brit staat namelijk 85 punten voor Raikkonen, de Duitser heeft 68 stuks meer dan zijn stalmaat.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden