Geen punten voor Raikkonen in België vanwege DRS-probleem

27 aug. 2018 09:30 René Oudman 1 reacties
Ferrari vierde een feestje na afloop van de Grand Prix van België: voor de eerste keer sinds het tweede weekend van juli werd er weer een wedstrijd gewonnen. Het feestbeest was genaamd Sebastian Vettel, teammaat Kimi Raikkonen verliet Spa-Francorchamps een stuk minder opgetogen. De Fin kwam namelijk niet aan de eindstreep, een resultaat van de tumultueuze openingsronde.

In de kettingreactie die veroorzaakt werd door de bowlende Nico Hülkenberg kreeg Raikkonen een tik op de achterkant van zijn Ferrari. Dat leverde dusdanig veel schade op, dat het team hem na een aantal rondjes proberen besloot in de pitbox te houden.

"Ik weet niet precies wat er gebeurde bij de start, het enige wat ik heb gezien is dat iemand me van achteren raakte", laat Raikkonen in een reactie weten. "Vrijwel direct daarna had ik een lekke band. De achtervleugel was tevens beschadigd en ook de vloer kwam niet in één geheel uit de strijd. Vanaf dat moment kon ik vrij weinig uitrichten, mijn DRS bleef bovendien constant open. Het werd lastig om überhaupt óp de baan te blijven. Doorgaan had geen zin, ik had teveel schade."

Ondanks zijn nulscore bezet Raikkonen nog altijd de derde plaats om wat betreft de strijd om het kampioenschap. De wereldtitel van 2018 lijkt echter een utopie, gezien de grote achterstand die de 38-jarige Fin heeft ten opzichte van collega Vettel en kampioenschapsleider Lewis Hamilton. De Brit staat namelijk 85 punten voor Raikkonen, de Duitser heeft 68 stuks meer dan zijn stalmaat.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen