Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Geen straf voor Hartley na bijna-crash met Gasly

Brendon Hartley komt net als teamgenoot Pierre Gasly met de schrik vrij, nadat de twee bijna crashten in de kwalificatie. De Nieuw-Zeelander krijgt geen straf voor zijn gevaarlijke acties.

De wedstrijdleiding zag af van een straf voor Hartley, omdat er sprake was van een klassiek misverstand: "Brendon Hartley was nog bezig te doorgronden wat er mis was met zijn eigen auto. Hij zag nog net op tijd dat Gasly eraan kwam en stuurde naar links, maar Gasly deed hetzelfde. Daarop stuurde Hartley weer naar rechts. Uiteindelijk berustte alles dus op een misverstand."

Misverstand of niet, Pierre Gasly kreeg de schrik van zijn leven toen hij Hartley voor zijn neus zag opdoemen: "Het was het meest angstaanjagende moment uit mijn carrière. Ik wist zeker dat ik hem zou raken en meters hoog door de lucht zou vliegen." Gasly weet dat zijn teamgenoot niks express verkeerd heeft gedaan en is dan ook niet boos op zijn teamgenoot. Hartley bood op zijn beurt echter wel zijn excuses aan: "Ik heb een gevaarlijke situatie gecreëerd en dat valt niet goed te praten. Het was echt heel stom van me."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"