Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Geen Abu Dhabi Ferrari-debuut voor Hamilton, Mercedes bevestigt line-up

Lewis Hamilton zal tijdens de Formule 1-test in Abu Dhabi die volgt op de laatste Grand Prix van het jaar schitteren door afwezigheid. Hij zal (nog) niet plaatsnemen in de Ferrari, maar dus ook niet in de Mercedes, zo heeft RacingNews365 begrepen.

Het is niet ongebruikelijk dat een coureur die van team wisselt al tijdens de Formule 1-test na afloop van het seizoen in Abu Dhabi voor het eerst plaatsneemt in de auto van het nieuwe team, ondanks bestaande contracten. Zo zagen we Fernando Alonso ooit zijn eerste meters maken in een van sponsoren verschoonde Aston Martin en met een maagdelijk witte helm. Pierre Gasly kreeg ooit de kans in te stappen bij Alpine, terwijl hij eigenlijk nog een AphaTauri-coureur was.

Bij een dergelijk debuut komt natuurlijk een zekere gunfactor kijken en ook de belangen moeten goed in het oog worden gehouden. We weten nu echter al zeker dat we Lewis Hamilton middels een soortgelijke constructie niet vroegtijdig in de Ferrari zien stappen. 

Mercedes bevestigt zoveel tegenover RacingNews365. Het team geeft tevens aan dat hij ook niet voor Mercedes uit zal komen, hij zal tijdens de test niet meer in Abu Dhabi aanwezig zijn, iets wat we de afgelopen jaren wel vaker hebben gezien. Het team bevestigt dan ook dat George Russell de bandentest voor zijn rekening zal nemen, terwijl Andrea Kimi Antonelli voor Mercedes aan de rookietest deelneemt.

Overigens is het niet per se zo dat Mercedes een vroeg Ferrari-debuut voor Hamilton in de weg wilde staan, men heeft simpelweg ook geen verzoek daartoe ontvangen van de zevenvoudig wereldkampioen.

Ook interessant:

Verstappen brengt Mercedes iets wat het jaren heeft gemist

Toto Wolff claimde vorige week dat Mercedes de jacht op Max Verstappen heeft gestaakt. Hoe serieus moeten we die woorden nemen? Of is het vooral om iets van rust terug te brengen binnen het team en de coureurs vertrouwen te schenken? Beluister de podcast of bekijk 'm op YouTube.

Praat mee!

Viaplay
x
GP VS Red Bull geeft uitleg over gebrek aan snelheid Verstappen