Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gefocuste Alonso klopt op de deur van unieke Formule 1-prestatie

Hij was de grote verrassing in het eerste raceweekend. Met een derde plek achter de ongenaakbare Max Verstappen liet voormalig wereldkampioen Fernando Alonso zien dat hij met zijn Aston Martin helemaal terug is aan het racefront. Zelf tempert hij de verwachtingen voor de GP van Saoedi-Arabië. 'We blijven met beide benen op de grond staan.'

In Djedda kan de 41-jarige Alonso historie schrijven. Rijdt hij zijn Aston Martin weer de top drie in, dan is dat zijn 100ste podiumplek in de Formule 1. Alleen Lewis Hamilton (191), Michael Schumacher (155), Sebastian Vettel (122), Alain Prost (106) en Kimi Raikkonen (103) wisten dat eerder al te doen. Alonso's eerste podiumfinish is volgende week precies twintig jaar geleden. De Spanjaard reist dus met een goed gevoel naar Saoedi-Arabië af, maar blijft zelf realistisch over de mogelijkheden daar. "De wagen voelde goed in Bahrein en we genoten van ons eerste podium van het seizoen. Maar nu hebben we al onze aandacht verlegd naar dit weekend. Het wordt een hele andere uitdaging omdat het een heel verschillend circuit is vergeleken met die van de openingsrace. We verbleven twee weken in Bahrein en raakten erg vertrouwd met het circuit en de omstandigheden daar. Vanaf vrijdag zullen we veel meer over de wagen gaan leren." De uitslag van de eerste race zegt volgens de tweevoudig wereldkampioen (2005 en 2006) nog niets over de huidige verhoudingen in de Formule 1. "Realistisch gezien denk ik dat we pas na de GP van Australië beter weten hoe de algemene prestaties zullen zijn." "Dan hebben we namelijk drie raceweekenden gehad op verschillende circuits in Bahrein, Saoedi-Arabië en Australië. We blijven met beide benen op de grond staan en zullen hard moeten blijven werken om deze start vast te houden en ook dit weekend een goed resultaat te behalen."

Profiteren van mogelijkheden

Achter Alonso reed teamgenoot Lance Stroll naar een verrassende zesde plek. De Canadees miste de testdagen nog nadat hij onder meer beide polsen brak na een fietsongeluk. Tijdens de GP in Bahrein leek hij nergens meer last van te hebben. "Ik was zeer tevreden met onze prestatie in Bahrein. Dat momentum moeten we meenemen naar de tweede race van het seizoen in Saoedi-Arabië. De eerste races van het seizoen staan vooral in het teken van het leren van de fijne kneepjes van de wagen. Het circuit in Djedda is compleet anders dan in Bahrein en geeft ons dan ook de mogelijkheid om waardevolle data te verzamelen en de AMR23 beter te leren begrijpen." Volgens Stroll is het Jeddah Corniche Circuit een ongelofelijk snelle baan. "Het snelste stratencircuit op de kalender. Het is erg leuk om er te rijden, maar ook een echte uitdaging. Beide keren dat we er gereden hebben, kwamen er safety cars op de baan. Daarom moeten we er klaar voor zijn om te profiteren van de mogelijkheden die op ons pad komen."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'