Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

Gefrustreerd Aston Martin eist onmiddellijke regelveranderingen vanwege rake-problemen

Het zit diep bij Aston Martin, dat meent hard geraakt te zijn door de nieuwe technische regels die dit jaar zijn ingevoerd. Teambaas Otmar Szafnauer wil in gesprek met de FIA over regelveranderingen, die als het aan hem ligt zo snel mogelijk worden doorgevoerd.

Vettel Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Aston Martin

Aston Martin wil dat de FIA hen tegemoet komt, nu het erop lijkt dat hun team hard is geraakt door de nieuwe technische regels die in aanloop naar dit jaar werden ingevoerd. Die regels zouden mogelijk een groter negatief effect hebben op de teams met een lage rake, Aston Martin en Mercedes, zo claimt de Britse autofabrikant, die in gesprek wil met de FIA, omdat het speelveld eerlijker moet worden gemaakt.

Dat roept teambaas Otmar Szafnauer tenminste in gesprek met Sky Sports. Hij snapt niet dat de Formule 1 zich heeft bemoeid met de regelwijzigingen, omdat deze wijzigingen officieel zijn doorgevoerd uit veiligheidsoverwegingen. De downforce moest verminderd worden, omdat de Pirelli-banden het anders dreigden te begeven, zo luidt de officiële lezing.

"Als er regelveranderingen worden doorgevoerd ten behoeve van de veiligheid, dan rust die verantwoordelijkheid volledig op de schouders van de FIA. Zij zijn de experts. Dat is niet wat er in dit geval is gebeurd", zo zet de Amerikaan van Aston Martin hardop zijn vraagtekens bij het proces.

Hij wil dan ook dat zijn team gecompenseerd wordt en dat de regels zo snel mogelijk opnieuw worden aangepast. "Het juiste om te doen is om in discussie te gaan met de FIA en erachter te komen wat er gebeurd is en waarom. Dan moeten we kijken wat er gedaan kan worden om het eerlijker te maken. Dat zal heel snel moeten gebeuren, want volgend jaar hebben we weer compleet andere auto’s."

Wat Szafnauer precies in gedachten heeft, is niet duidelijk, maar hij wil in ieder geval dat het 'eerlijker' wordt. "Dat is het juiste om te doen. Wij zullen er als team alles aan moeten doen om de verloren downforce terug te winnen, maar tegelijkertijd moeten we in gesprek gaan met de FIA om te zien wat er gedaan kan worden om het eerlijker te maken."

Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen wekt verbazing alom: "Dat was echt belachelijk"