Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Aston Martin

Gefrustreerd Aston Martin eist onmiddellijke regelveranderingen vanwege rake-problemen

Het zit diep bij Aston Martin, dat meent hard geraakt te zijn door de nieuwe technische regels die dit jaar zijn ingevoerd. Teambaas Otmar Szafnauer wil in gesprek met de FIA over regelveranderingen, die als het aan hem ligt zo snel mogelijk worden doorgevoerd.

Vettel Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Aston Martin

Aston Martin wil dat de FIA hen tegemoet komt, nu het erop lijkt dat hun team hard is geraakt door de nieuwe technische regels die in aanloop naar dit jaar werden ingevoerd. Die regels zouden mogelijk een groter negatief effect hebben op de teams met een lage rake, Aston Martin en Mercedes, zo claimt de Britse autofabrikant, die in gesprek wil met de FIA, omdat het speelveld eerlijker moet worden gemaakt.

Dat roept teambaas Otmar Szafnauer tenminste in gesprek met Sky Sports. Hij snapt niet dat de Formule 1 zich heeft bemoeid met de regelwijzigingen, omdat deze wijzigingen officieel zijn doorgevoerd uit veiligheidsoverwegingen. De downforce moest verminderd worden, omdat de Pirelli-banden het anders dreigden te begeven, zo luidt de officiële lezing.

"Als er regelveranderingen worden doorgevoerd ten behoeve van de veiligheid, dan rust die verantwoordelijkheid volledig op de schouders van de FIA. Zij zijn de experts. Dat is niet wat er in dit geval is gebeurd", zo zet de Amerikaan van Aston Martin hardop zijn vraagtekens bij het proces.

Hij wil dan ook dat zijn team gecompenseerd wordt en dat de regels zo snel mogelijk opnieuw worden aangepast. "Het juiste om te doen is om in discussie te gaan met de FIA en erachter te komen wat er gebeurd is en waarom. Dan moeten we kijken wat er gedaan kan worden om het eerlijker te maken. Dat zal heel snel moeten gebeuren, want volgend jaar hebben we weer compleet andere auto’s."

Wat Szafnauer precies in gedachten heeft, is niet duidelijk, maar hij wil in ieder geval dat het 'eerlijker' wordt. "Dat is het juiste om te doen. Wij zullen er als team alles aan moeten doen om de verloren downforce terug te winnen, maar tegelijkertijd moeten we in gesprek gaan met de FIA om te zien wat er gedaan kan worden om het eerlijker te maken."

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2021 RN365 Nieuwsdossier

21 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull