Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Fernando Alonso

Gefrustreerde Alonso geeft Alpine een trap na: "Dat was onacceptabel op dit niveau"

Tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi viel Fernando Alonso opnieuw uit door technische problemen. Hij was dan ook blij dat het seizoen voorbij is en hij Alpine kon verlaten.

Alonso DNF
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In Abu Dhabi misten we na afloop van de race helaas Fernando Alonso toen verschillende coureurs donuts draaiden. De Alpine van de Spanjaard kampte namelijk opnieuw met technische problemen en dus was Alonso niet in staat om de race uit te rijden.

Het is zeker niet de eerste keer dat Alonso een DNF pakt. Sterker nog, het vormt de rode draad in zijn seizoen. De Spanjaard was blij dat het jaar erop zit. "Helaas hadden we weer een motorprobleem", riep Alonso na de race tegen onder andere RacingNews365. "Het vatte het hele jaar goed samen. Helaas gebeurden dit soort dingen altijd bij de auto met nummer 14", zo doelt hij op zijn eigen bolide. "Ik ben blij dat het nu voorbij is."

"Het is een feit dat het bij auto nummer 14 dit jaar niet mee zit. Zes DNFs, maar ook gebeurden er enkele dingen die niet telden als DNF maar dat eigenlijk wel een soort van waren, zoals het probleem in de kwalificatie in Australië. En de sprintrace in Oostenrijk, die startte ik niet eens; en meer van dat soort dingen."

Alonso is Alpine dankbaar

"Ik denk dat we negen of tien betrouwbaarheidsproblemen hadden, wat niet acceptabel is op dit niveau", gaat Alonso verder. "En het gebeurt allemaal bij mijn auto. Dus ik ben blij dat het klaar is. Hopelijk heb ik met het nieuwe project (bij Aston Martin, red.) wat meer geluk. Ik kan niet wachten op volgend seizoen."

Hoewel de frustratie dus hoog zit bij de tweevoudig wereldkampioen, is hij het team wel erg dankbaar, want die twee wereldkampioenschappen die hij achter zijn naam heeft staan, heeft hij mede te danken aan Renault - het team dat omgetoverd werd tot Alpine. Daarnaast maakte Alonso zijn F1-comeback in 2021 bij het Franse team.

"De frustratie is er en ik kan er niks aan doen. Maar ik ben heel dankbaar en ik zal altijd goede herinneringen overhouden aan Alpine en Renault. We hebben twee kampioenschappen gewonnen, ik heb negen jaar van mijn leven in de Formule 1 doorgebracht met Renault en Alpine. Ik zal ze altijd dankbaar zijn en wens ze veel succes volgend jaar."

Ook interessant:

Verstappen laat zien waarom Perez altijd in zijn schaduw zal staan

Max Verstappen won dominant de GP van Abu Dhabi, terwijl Sergio Perez niet opgewassen was tegen Ferrari. In de nieuwste F1-podcast vellen Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel over alle gebeurtenissen in Abu Dhabi.

Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

19 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto