Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gefrustreerde Leclerc reset zijn doelen: "Laten we daar maar mee beginnen"

Charles Leclerc heeft zijn doelen voor het huidige Formule 1-seizoen bijgesteld na een matige seizoensstart, waarin hij tweemaal uitviel in drie races.

Het contrast met een jaar eerder is groot: in 2022 was Charles Leclerc na de eerste drie Formule 1-races eerste in het klassement met een ruime voorsprong op de rest. De Ferrari-rijder had twee overwinningen op zak in drie races en leek een serieuze titelkandidaat te zijn. Dat bleek in de rest van het seizoen minder te worden en uiteindelijk won Max Verstappen de wereldtitel. Een jaar later zou de revanche moeten komen, maar het seizoen kon haast niet slechter beginnen voor Leclerc. In de eerste drie races haalde hij de finish tweemaal niet en staat hij met zes WK-punten slechts op de tiende plaats in het klassement. Van meestrijden voor de titel is dus nog absoluut geen sprake en dat weet hij zelf ook.

Minder ambitieuze doelen

Tijd om zijn doelen bij te stellen, zo moet de Monegask toegeven voor de microfoon van onder andere RacingNews365. "In plaats van onze targets op de langere termijn denk ik dat we eerst maar eens moeten kijken naar de finish halen zonder straffen, problemen of wat dan ook. Dat is nu de prioriteit." "Vanaf daar zullen we zien wat er verder mogelijk is", zegt Leclerc, die in zijn laatste race in Australië de finish opnieuw niet haalde. Teamgenoot Carlos Sainz riep dat het concept van de Ferrari-bolide misschien zelfs veranderd moet worden om mee te kunnen strijden met Red Bull en de andere topteams. Leclerc vervolgt: "Zo ver als Carlos wil ik nog niet gaan, maar we moeten zeker verbetering vinden." "We zullen afwachten en zien wat dit brengt, maar ik denk dat dit (concept, red.) erg interessant kan zijn. Wat we zien tijdens de race na het aanpassen van wat dingen bij de setup, ziet het er goed uit voor onze snelheid in de race", aldus Leclerc.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"