Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Gefrustreerde maar trotse Horner haalt uit naar FIA: "Verstappen krijgt een harder vonnis"

Met het titelgevecht dat zijn einde nadert is Christian Horner nog altijd niet te spreken over het handelen van de FIA. Desalniettemin kan hij alleen maar trots zijn op Max Verstappen. De Nederlander neemt het met een kleiner team op tegen het enorme bolwerk van Mercedes.

Horner Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Na de Grand Prix van Saoedi-Arabië is het respect van Christian Horner voor Max Verstappen opnieuw gegroeid. De Limburger blijft zijn teambaas verbazen, al wacht hem een moeilijke opgave om de titelstrijd tegen Lewis Hamilton en Mercedes te winnen. De twee titelkandidaten staan exact gelijk qua puntenaantal, wat volgens Horner te danken is aan een extreem consistent seizoen. "Zijn dapperheid, zijn toewijding. Dit is hoe hij is en dit is waarom we van hem houden", zegt hij in gesprek met The Times. Dankzij deze rijkunsten eindigde Verstappen volgens zijn teambaas vrijwel elke race op het podium.

"To finish first, first you have to finish, dat is onze spreuk van het jaar", zegt Horner over de consistentie. Verstappen viel wel eens uit, maar volgens Horner niet alleen door zijn eigen toedoen. "Want vergeet niet: het was niet Max die tegen Lewis aan knalde in Silverstone. De stewards hebben Lewis als schuldige aangewezen, al hebben ze beide hun momentjes gehad dit jaar. Ze racen gewoon hard, ze racen wiel-tegen-wiel. Zolang het maar eerlijk blijft, moge de beste winnen in de laatste race."

FIA lijkt Verstappen harder te straffen

In Saoedi-Arabië kreeg Verstappen wederom wat straffen van de FIA, mede door de spraakmakende crash toen hij Hamilton voorbij wilde laten gaan. "Het is frustrerend", vindt Horner. "Er is namelijk veel verwarring. Sommige incidenten worden bestraft, sommige juist niet." De Red Bull-teambaas ziet hier een licht voordeel voor Hamilton. "Max lijkt een harder vonnis te krijgen, vooral als je naar afgelopen weekend kijkt."

Of de Nederlander nou harder wordt gestraft door de FIA of niet, Horner ziet in ieder geval dat Verstappen het moet opnemen tegen een veel groter team. "Ze (Mercedes, red.) hebben meer mensen werken op de afdeling marketing dan dat wij monteurs hebben." De coureurstitel zou dan ook een ongekende prestatie zijn van Verstappen. "Het zal by far de grootste prestatie ooit zijn van ons team, mocht dit ons lukken."

Grotere prestatie dan vier titels voor Vettel?

Ondanks de vier wereldtitels voor Sebastian Vettel bij Red Bull vindt Horner dat Verstappen 'op een compleet ander niveau' zit. "Sebastian was ook ongelooflijk goed, maar we gaven hem ook een betere auto." Als voorbeeld waarom de Limburger met kop en schouders boven iedereen uitsteekt, noemt hij de eerste rondes op het nieuwe circuit in Saoedi-Arabië.

"Niemand had het circuit nog gezien. Max rijdt naar buiten en rijdt gelijk 2,5 seconde los van de rest van het veld. Het duurde een half uur voordat iemand ook maar in de buurt kwam!" Dit laat volgens Horner zien dat Verstappen veel makkelijker op topniveau kan presteren. "Hij kan plankgas rijden en ook nog eens verwerken wat er allemaal om hem heen gebeurt."

"Dat kan hij met de race, met de auto en ook met zijn concurrenten. Je ziet maar heel weinig dat coureurs dat kunnen. Lewis heeft het. Max heeft het. Sebastian, toen hij zijn titels won, had het."

Formule 1 GP Abu Dhabi 2021 RN365 Nieuwsdossier

32 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"