Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gefrustreerde Norris kan zich wel voor de kop slaan: "Wat onnodig en onnozel van me"

Lando Norris start de GP in Saoedi-Arabië vanaf P19 door een fout van jewelste in de kwalificatie. Hij is niet blij met zichzelf en neemt alle schuld op zich.

De kwalificatie voor de GP van Saoedi-Arabië liep voor Lando Norris uit op een deceptie. De Brit raakte in Q1 de muur, waardoor zijn stuurstang brak en hij de race in Djedda op zondag vanaf P19 aan zal vangen. Dat terwijl teamgenoot Oscar Piastri liet zien dat het mogelijk was om Q3 te bereiken. Check hieronder de blunder van Norris. Het artikel gaat daarna verder .

Norris: "Onnozele fout"

Na afloop van de kwalificatie is Norris hard voor zichzelf. "Een verkeerde inschatting, meer was het niet. Een fout van mij. Een fout die ik om eerlijk te zijn niet mag maken. Het is een van de makkelijkste bochten op het circuit qua inschatting, en ik deed het fout. Hier zijn geen excuses voor", zo oordeelt hij ten overstaan van onder meer RacingNews365 . "Het is frustrerend, natuurlijk, want de auto deed het goed en het team doet het al het hele weekend goed. We hebben meer uit de auto weten te halen dan in Bahrein en onze auto past hier ook beter. Het was goed genoeg geweest voor Q3, zoals we hebben kunnen zien. Ik ben dus een beetje gefrustreerd, want ik voelde me goed en toen maakte ik een onnozele fout", aldus de jonge Brit.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"