Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gefrustreerde Red Bull-teambaas Horner houdt titelhoop Verstappen in leven

Christian Horner snapt dat er veel frustratie is en benadrukt dat Red Bull de problemen moet oplossen, maar het kampioenschap afschrijven doet hij zeker nog niet.

Max Verstappen kende een frustrerend weekend in Australië, die hij uiteindelijk toch af leek te gaan sluiten met een tweede plek in de race. Het noodlot sloeg echter (weer) toe in de slotfase en de Red Bull-coureur moest zijn bolide parkeren, omdat er vlammen uitkwamen. Teambaas Christian Horner geeft na de race toe dat het niet best was en dat Red Bull er alles aan doet om de precieze oorzaak van het probleem te achterhalen. "Het was natuurlijk een frustrerende race voor ons, met een DNF voor Verstappen", zucht hij in gesprek met onder meer RacingNews365 . "We willen het probleem zo snel mogelijk achterhalen, maar het was iets met het brandstofsysteem. Alle onderdelen gaan nu terug naar Japan en dan weten we hopelijk snel wat er aan de hand was. Het was in ieder geval een ander probleem dan in Bahrein. We verwachten dat de motor van Max gewoon nog gebruikt kan worden dit jaar."

Veel punten weggeven

Door de dubbele uitvalbeurt in Bahrein en de DNF van Verstappen in Australië, is de achterstand in het kampioenschap groot, zowel bij de coureurs als de constructeurs. Zorgelijk, zeker omdat alle problemen niets met elkaar te maken hadden. "We hebben verscheidende problemen gezien bij beide Red Bull-teams, die ook nog eens allemaal niet aan elkaar gerelateerd waren. Die moeten we snel begrijpen en oplossen, want zelfs op dagen dat we niet zo snel waren als Ferrari verliezen we met twee vrijwel zekere tweede plaatsen 36 punten met Verstappen." "Tel daar Perez bovenop en dan hebben we als team al 50 punten weggeven, dus als dat niet was gebeurd dan hadden beide kampioenschappen er heel anders uit gezien. Er is echter nog steeds een groot deel van het kampioenschap te verrijden, maar we moeten wel alle problemen oplossen."

Titelkansen nog niet verkeken

Gevraagd of dit betekent is dat Horner wakker ligt van de titelkansen van Verstappen en Red Bull, benadrukt hij van niet. Volgens hem is het nog veel te vroeg in het jaar om nieuwe titels af te schrijven. De Brit ziet zelfs nog een lichtpuntje: de basis is er. "We zijn pas net voorbij tien procent van het kampioenschap, dus er is nog een hele lange weg te gaan!", zo houdt hij de moed erin. "Het positieve is dat we in de basis een snelle auto hebben. Ferrari lag niet binnen handbereik in Australië en je kon zien dat ze geen problemen hadden met hun banden zoals wij. Ze zaten veel beter in hun vel en dat is vaak nou eenmaal zo als de balans goed is.

Viaplay
x
Tijdschema Formule 1 GP Spanje 2024