Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gefrustreerde Ricciardo richt pijlen op zaterdag na fout in kwalificatie GP België

Daniel Ricciardo is het Grand Prix-weekend van België niet begonnen zoals gehoopt na een kostbare fout in de kwalificatie op vrijdag. De kersverse AlphaTauri-rijder richt zich nu op een succesvolle zaterdag.

De kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van België eindigde voor Daniel Ricciardo eerder dan gehoopt. AlphaTauri-teamgenoot Yuki Tsunoda wist verder te komen dan Q1, maar na een foutje van de Australiër strandde zijn kwalificatie al na Q1. Na een snelle ronde, waarmee hij door zou kunnen gaan naar Q2, pakte de wedstrijdleiding zijn rondetijd af. De reden? Track limits. "Het is frustrerend om te zien dat mijn ronde daarom geschrapt werd, dit door de track limits bij bocht 4. Ik probeerde Eau Rouge vol gas te nemen en dacht dat het mogelijk was, maar ik week af van de ideale lijn."

Ricciardo baalt van foutje in kwalificatie

"Toen ik over de kerb van bocht 4 kwam, wist ik dat het zo goed als voorbij was. Toch probeerde ik daar niet op te letten en door te gaan met de snelle ronde. Ik wist enerzijds dat de ronde klaar was, maar je weet het nooit 100% zeker dus ik bleef pushen. Ik dacht dat het nog mogelijk was, maar dat bleek dus niet zo te zijn." Ricciardo zal de Grand Prix van België moeten starten vanaf de negentiende plaats. "Dat doet pijn voor zondag, maar gelukkig hebben we op zaterdag een nieuwe kans", zegt hij, doelend op de losstaande sprint shootout en sprintrace. "Natuurlijk maak ik liever geen fouten, maar globaal gezien kunnen we dat nog goedmaken. Ik zal het resultaat op vrijdag achter me laten en ervan leren, want er is nog veel potentie."

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel