Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Guenther Steiner

Gefrustreerde Steiner maakt gehakt van uitleg crashende Schumacher

Haas F1-teambaas Guenther Steiner heeft geen goed woord over voor de manier waarop Mick Schumacher in de eerste vrije training na de sessie alsnog zijn bolide in de muur parkeerde. Met diens uitleg maakt Steiner bovendien korte metten.

Steiner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Na de crash, die je onder dit bericht terugkijkt, legde Mick Schumacher uit dat hij verrast werd door aquaplaning op het moment dat zijn zicht bemoeilijkt werd door de spray van de mensen voor hem.

Haas F1-teambaas Guenther Steiner kan heel weinig met die uitleg. Sterker nog, hij maakt er hele korte metten mee: "Op enig moment moet een coureur toch doorhebben dat spray een ding is en dat dat het zicht bemoeilijkt. En al dat water was er in de ronden daarvoor ook al."

"Ik rij zelf niet op de baan om je uit eerste hand te vertellen hoe moeilijk dat is, maar deze job is nu eenmaal niet gemakkelijk. Uiteindelijk veroorzaakte Schumacher zelf de crash", concludeert Steiner.

"Er was inderdaad sprake van spray en ja, er stond water op de baan", maar dat was een gegeven. Dat kwam op geen enkele manier als een verrassing."

Formule 1 GP Japan 2022 RN365 Nieuwsdossier

31 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023