Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gefrustreerde Tsunoda 'in shock' na onmogelijke actie Ricciardo

Yuki Tsunoda schrok zich rot door de inhaalactie van Daniel Ricciardo tijdens de GP van Mexico. De mislukte actie betekende het einde van de race voor de Japanner.

Yuki Tsunoda haalde de finish niet in Mexico-Stad na een harde tik van Daniel Ricciardo. De McLaren-coureur probeerde Tsunoda in te halen met een gewaagde actie, maar al snel bleek de actie iets té gewaagd. Er was geen ruimte voor beide coureurs om de bocht te halen en de AlphaTauri-bolide vloog na contact met Ricciardo kort de lucht in. Er was te veel schade om door te gaan en nadat Tsunoda de pitstraat nog wist te bereiken, was het einde verhaal. Na afloop van de GP van Mexico baalt hij flink van het voorval. "Het is heel jammer, want tot aan dat moment ging mijn race supergoed. Ik kon mijn eerste stint goed managen, en toen... ik was in shock vanwege zijn inhaalpoging."

Tsunoda had actie van Ricciardo niet verwacht

"Het was bijna onmogelijk", oordeelt Tsunoda over de inhaalpoging van zijn concurrent. Ricciardo kon doorrijden, maar kreeg wel een straf van 10 seconden voor het incident. Toch werd hij zevende en maakte de straf uiteindelijk niets uit voor het resultaat: niemand finishte binnen een marge van 10 seconden achter hem, waardoor hij geen positie verloor. Voor Tsunoda werden het dus nul punten. "Hij ging er voor en mijn auto was beschadigd, al weet ik niet of hij dat zelf ook had. Het was in ieder geval shockerend en heel frustrerend. Punten halen was uiteindelijk lastig geworden, maar het was wel close geworden. Erg jammer", aldus de AlphaTauri-coureur. Beelden van de crash tussen Ricciardo en Tsunoda vind je hieronder.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden