Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gefrustreerde Verstappen snapt niets van dramatische start en fout in Singapore

Max Verstappen moest het na de GP van Singapore doen met de zevende plek en zes schamele WK-punten. Het ging tijdens de race van kwaad tot erger.

Max Verstappen doorstond op zondag een ware emotionele rollercoaster. Hij begon vanaf de teleurstellende achtste plek en zakte na een dramatische start ver terug. Hij vocht zich terug tot in de buurt van het podium, maar toen ging hij de fout in en viel hij opnieuw terug tot buiten de top tien. Frustrerend, zo vat hij na afloop samen in gesprek met onder meer RacingNews365 . "Het was een frustrerende dag. Het begon al bij de start met de anti-stall, waardoor ik nog meer plekken verloor. Dan kom je in een nog lastigere situatie te zitten en wordt een goed resultaat nog lastiger. Waarom dat gebeurde? Geen idee, volgens mij voerde ik gewoon de normale procedure uit", aldus de Nederlander, die volgens Marko in de verkeerde stand stond.

Verstappens Red Bull raakt de grond

Na de start vocht Verstappen zich dus langzaam maar zeker weer terug naar voren en uiteindelijk reed hij op P5 en stond hij op het punt de vierde plek af te pakken van Lando Norris toen hij al blokkerend rechtdoor schot. Ook daar zet Verstappen na afloop zijn vraagtekens bij. "Ik wist wat auto's in te halen, maar toen kwam ik weer vast te zitten, want het is hier in Singapore onmogelijk om in te halen. Toen ik in een goede positie zat probeerde ik Lando in te halen, maar zodra ik remde, raakte mijn auto de grond, kwamen mijn voorwielen van de grond en had ik enorme vlakke kanten op mijn banden. Toen moest ik weer een pitstop maken", zucht hij. Gevraagd hoe dat kon gebeuren, weet Verstappen er geen antwoord op te geven. "Ik had er op de normale racelijn al een beetje last van, dat mijn auto bij het remmen de grond raakte. Toen ik Lando probeerde in te halen remde ik niet eens heel laat. De bandenspanning was wellicht wat laag, maar zodra ik remde kwamen mijn voorwielen letterlijk de lucht in en blokkeerde mijn beide banden." "Uiteindelijk finishten we weer in de punten, maar dit is natuurlijk niet het resultaat dat we wilden. Na wat er op zaterdag is gebeurd kan je natuurlijk geen wonder verwachten", aldus Max.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'