Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Gefrustreerde Verstappen snapt niets van dramatische start en fout in Singapore

Max Verstappen moest het na de GP van Singapore doen met de zevende plek en zes schamele WK-punten. Het ging tijdens de race van kwaad tot erger.

Verstappen Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen doorstond op zondag een ware emotionele rollercoaster. Hij begon vanaf de teleurstellende achtste plek en zakte na een dramatische start ver terug. Hij vocht zich terug tot in de buurt van het podium, maar toen ging hij de fout in en viel hij opnieuw terug tot buiten de top tien. Frustrerend, zo vat hij na afloop samen in gesprek met onder meer RacingNews365.

"Het was een frustrerende dag. Het begon al bij de start met de anti-stall, waardoor ik nog meer plekken verloor. Dan kom je in een nog lastigere situatie te zitten en wordt een goed resultaat nog lastiger. Waarom dat gebeurde? Geen idee, volgens mij voerde ik gewoon de normale procedure uit", aldus de Nederlander, die volgens Marko in de verkeerde stand stond.

Verstappens Red Bull raakt de grond

Na de start vocht Verstappen zich dus langzaam maar zeker weer terug naar voren en uiteindelijk reed hij op P5 en stond hij op het punt de vierde plek af te pakken van Lando Norris toen hij al blokkerend rechtdoor schot. Ook daar zet Verstappen na afloop zijn vraagtekens bij.

"Ik wist wat auto's in te halen, maar toen kwam ik weer vast te zitten, want het is hier in Singapore onmogelijk om in te halen. Toen ik in een goede positie zat probeerde ik Lando in te halen, maar zodra ik remde, raakte mijn auto de grond, kwamen mijn voorwielen van de grond en had ik enorme vlakke kanten op mijn banden. Toen moest ik weer een pitstop maken", zucht hij.

Gevraagd hoe dat kon gebeuren, weet Verstappen er geen antwoord op te geven. "Ik had er op de normale racelijn al een beetje last van, dat mijn auto bij het remmen de grond raakte. Toen ik Lando probeerde in te halen remde ik niet eens heel laat. De bandenspanning was wellicht wat laag, maar zodra ik remde kwamen mijn voorwielen letterlijk de lucht in en blokkeerde mijn beide banden."

"Uiteindelijk finishten we weer in de punten, maar dit is natuurlijk niet het resultaat dat we wilden. Na wat er op zaterdag is gebeurd kan je natuurlijk geen wonder verwachten", aldus Max.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

14 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023