Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gehandicapte Billy Monger wil zonder 'extra hulp' Formule 1 halen

Even hield de autosportwereld haar adem in, op 16 april 2017. Tijdens een race in het Britse Formule 4-kampioenschap was de talentvolle Billy Monger zwaar gecrasht. De onderbenen van de tiener moesten worden geamputeerd. Monger kon nadien op steun uit alle hoeken rekenen.

Er werd een inzamelingsactie gehouden waarbij de familie Monger bijna een miljoen euro ophaalde voor haar gehandicapte zoon. Billy zelf kroop nog in hetzelfde jaar weer achter het stuur van een racewagen, om in 2018 deel te nemen aan het Britse Formule 3-kampioenschap. Het uiteindelijke doel blijft onveranderd: de inmiddels 19-jarige Monger wil dolgraag ooit in de Formule 1 racen. Door de hevigheid van zijn ongeluk, twee jaar geleden, kreeg Monger aandacht vanuit alle rangen en standen van de autosport. Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton was een van de personen die zich over de jonge Brit ontfermde. "Lewis heeft me gesteund, tijd met mij doorgebracht op de momenten dat ik dat nodig had. Ik heb ontzettend veel respect voor hem", laat Monger weten aan The Guardian . "Echter, ik wil niet dat mensen denken dat ik mijn racecarrière aan hem te danken heb. Ik wil het op eigen kracht bereiken." Monger, die komend jaar zijn opwachting zal maken in het Euroformula Open-kampioenschap, hoopt op een dag aan de start van een F1-race te kunnen staan. "Als je in de F1 terecht wil komen, zal je overal moeten presteren. Je wordt beoordeeld op je prestaties en dat is precies wat ik graag wil", zegt de gehandicapte coureur, die niet 'zielig' gevonden wil worden. Naast zijn dienstverband in de bovengenoemde raceklasse verzorgt Monger ook analyses voor de televisiezender Channel 4.

1120594234875236352

Thinking it’s about time for me to get back behind the wheel @CarlinRacing don’t you? 😏 Excited to finally announce that I’ll be racing in @EF_Open this season & I’ll be back with the boys in blue 🔵 Can’t wait to start this new chapter & show what I’m made of 💪🏼 #BillyWhizz pic.twitter.com/v772BBwCrs — billywhizz (@BillyMonger) 23 april 2019

Viaplay
x
LIVE Reacties na derde tijd Verstappen in eerste vrije training GP China