Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Geïrriteerde Norris weerspreekt veelgehoorde kritiek na strijd met Verstappen

Een van de veelgehoorde kritieken op Lando Norris was dat hij in het gevecht met Max Verstappen de plek had moeten teruggeven, omdat hij toch veel sneller was. De Brit zelf is hier wel een beetje klaar mee en weerlegt die kritiek, waarbij de irritatie hoorbaar is.

Norris Verstappen USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ook in Mexico gaat het nog altijd over het prachtige gevecht tussen Max Verstappen en Lando Norris, wat uiteindelijk 'beslist' werd door een ingreep van de stewards. Vele vonden het een rare actie van Norris en McLaren, omdat zij van mening waren dat als Norris de plek 'gewoon' had teruggegeven, er niets aan de hand was geweest. Norris was immers snel genoeg om Verstappen alsnog in te halen.

In Mexico-Stad krijgt Norris deze theorie ook voorgeschoteld, waar de Brit tegenover onder meer RacingNews365 vrij geïrriteerd op reageert: "Het is te gemakkelijk voor mensen om dit te zeggen. Mijn banden werden heter en heter en gingen steeds verder van me weg, mijn tempoverschil met Max werd kleiner. Dus als ik hem er weer voorbij had laten gaan, was er waarschijnlijk geen kans meer geweest om hem opnieuw voorbij te gaan."

"Het is heel simpel om achteraf en vanaf de buitenkant te oordelen," zo vervolgt Norris. "Dus nee, ik ben het niet eens met veel mensen en wat ze zeiden. Dat was misschien mijn enige kans geweest. Wie zal het zeggen? Ik weet het het beste. Ik zit in die positie, weet je, dus ik geef mijn mening. Soms heb ik gelijk, soms niet."

Volgens Norris was er dan ook niets mis met zijn keuze om de aanval door te zetten: "Ik probeer altijd gewoon te doen wat ik denk dat het beste is op een bepaald moment en binnen de regels die ik denk dat juist is. En soms is dat moeilijk. Daarom vroeg ik het team, wat denken jullie? Het zou ideaal zijn als de stewards zouden zeggen: 'we denken dat dit niet juist was, dus geef de positie terug.' Dat zou veel eenvoudiger zijn geweest."

"Maar zo werkt het niet. Ik geloofde dat ik gelijk had en ik heb het team om bevestiging gevraagd. Zij geloofden dat we in ons recht stonden en daarom ben ik doorgegaan. Dus ik denk dat we het als team goed doen. Ik denk dat onze aanpak juist is, maar soms eindig je gewoon niet bovenaan", zo sluit een geïrriteerde Norris af.

Dit weekend wordt de GP van Mexico verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Mexico, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen reageert op uitspraken Russell over rijstijl