"Gekke Japanse Formule 1-fans zijn echte kenners"

06 okt. 2018 16:00 Jan van der Burgt 0 reacties
In Nederland moeten we vaak wat gniffelen om die ietwat gekke Japanse fans die met de meest curieuze uitdossingen naar het circuit van Suzuka trekken. Toch zijn juist die mensen de echte kenners van de Formule 1.

Dat is althans de mening van zowel Tom Coronel als Jan Lammers. Beiden hebben ervaring met de Japanse race(cultuur) en kunnen dus een woordje meespreken over de in onze ogen vaak merkwaardige Japanse racefans.

Volgens Lammers gaat onder de vele gekke hoedjes veelal een echte kenner van de Formule 1 schuil: "Die mensen zijn heel beleefd, bescheiden en onderdanig, maar vergis je niet", aldus Lammers in gesprek met Racingnews365.

"Die mensen zijn superhoog opgeleid, erg betrokken bij de sport en gewoon échte kenners. Men is in Nederland geneigd een beetje nonchalant over ze te denken, maar het is buitengewoon goed geïnformeerd publiek."

Jan Lammers, die in de sportscars veel samenwerkte met Toyota, krijgt bijval van Honda WTCR-coureur Tom Coronel. De Nederlander maakte eind jaren '90 furore in de Formule Nippon en heeft nog heel wat Japanse fans rondlopen:

"Die gasten zijn geweldig gepassioneerd, dat merk ik ook in het WTCR. De fans leven voor de autosport en buiten Japan wordt dit wel eens onderschat. We lachen hier in Nederland om hun gekke outfits, maar het zijn echt die-hard autosportliefhebbers", aldus Coronel.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen