Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Gelaten Hamilton keihard na waardeloze sprintrace: "Nog maar een paar races met deze auto..."

Voor Lewis Hamilton draaide de sprintrace van de Grand Prix van Brazilië uit op een deceptie. De Brit was in gevecht met zijn Mercedes en kwam als zevende over de streep. Dat levert vraagtekens op na afloop.

Hamilton Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Lewis Hamilton was niet vooruit te branden tijdens de sprintrace in Brazilië. De Brit kwam goed van zijn plek en haalde Sergio Perez op knappe wijze in voor de vierde plaats, maar daarna werd het allemaal snel minder.

Hamilton kreeg het niet voor elkaar om snelle rondetijden uit zijn Mercedes te persen en zou uiteindelijk naar de zevende plaats zakken. In de strijd om de tweede plaats in het kampioenschap zag Hamilton Perez vier punten uitlopen, waardoor het verschil nu 24 punten bedraagt. Hamilton spreekt bij Viaplay kritische woorden uit.

"Dit was waarschijnlijk de slechtste race van het jaar", lacht Hamilton als een boer met kiespijn. "De auto voelde vrij slecht aan. Ik kende een goede start en volgde de toppers, maar daarna takelde het snel af. Ik verwacht dat het in de hoofdrace hetzelfde gaat zijn."

Het artikel gaat verder onder het interview met Hamilton.

Hamilton legt de vinger op de zere plek

De zevenvoudig wereldkampioen legt tegenover onder andere RacingNews365 uit wat precies het probleem van de auto was. "Ik probeerde een goede balans uit de vleugels te krijgen, maar ik had veel last van onder- en overstuur. In de tweede sector (met de langzame bochten red.) had ik vooral last van onderstuur. Het lijkt erop dat we een verkeerde set-up hebben gekozen."

Mercedes leek op de rechte stukken ook veel snelheid te missen. Hamilton vergelijkt het met Red Bull. "Wij hebben veel drag en onze vloer is niet zo goed als die van de Red Bull. Daarom maken we gebruik van grote vleugels en verliezen we snelheid op het rechte stuk."

De 38-jarige Brit was lovend over de recente updates van zijn team en finishte als tweede in Mexico, maar moet nu dus even pas op de plaats maken. "De afgelopen races maakten me enthousiast, want de vooruitgang was positief om te zien. Nu kom je op een ander circuit en komt het slechtst mogelijke scenario uit. Je weet niet wat je kan verwachten, maar er zijn nog maar een paar races met deze auto..."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'