© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Gele vlag kost Max Verstappen betere startpositie

08 jul. 2017 15:26 Ruud Dimmers 0 reacties
De kwalificatie voor de GP van Oostenrijk verliep niet helemaal naar de wens van Max Verstappen. In Q1 en Q2 ging het erg goed, maar in het laatste deel waren er een aantal fouten en een gele vlag.

Max Verstappen: ‘Er zat meer in, maar de gele vlag gooide roet in het eten’

Een zesde tijd en vijfde startpositie voor Verstappen was niet waarop de Nederlander had gehoopt. De hele kwalificatie was hij sneller dan teamgenoot Ricciardo, maar uiteindelijk moest Max zijn teamgenoot voor zich dulden.

“In Q2 was het een redelijk goede ronde. Ik was niet helemaal tevreden in bocht 3 waar ik de achterkant verloor, maar het was best een goede ronde.”

Tijdens het laatste deel van de kwalificatie zagen we Verstappen liefst drie keer op de baan, maar een foutloze run zat er niet in voor de Red Bull coureur.

We hadden drie sets banden, vandaar dat we drie keer gingen. In de eerste run verloor ik weer de achterkant in bocht drie en daar verloren we veel tijd. Bij mijn tweede run ging ik vol over de kerbs in bocht twee en verloor ik twee tienden. Die won ik later die ronde weer terug, dus er zat nog meer in.”

Doordat Romain Grosjean stilviel op de baan konden de coureurs hun snelle ronde niet afmaken. Max Verstappen was snel onderweg, maar zag zijn poging stranden in de grindbak.

“Mijn laatste run was eerste bocht goed en de derde bocht ook goed. Ik kreeg vanwege de gele vlag geen DRS op het rechte stuk en dan verlies je twee tienden. Ik probeerde dat nog in te halen, maar verloor toen de auto.”

Hoe de race er morgen uit gaat zien is nog niet duidelijk, aangezien er ook regen is voorspeld. Met de vorm van Verstappen en zijn Red Bull zit het wel goed.

“We zien morgen wel hoe het zich ontvouwt. Vandaag was het een beetje jammer, ik had liever wat naar voren willen staan. Het was ook mogelijk geweest om Daniel te verslaan, maar de gele vlag gooide roet in het eten. Dan neem je meer risico en vlieg je er vanaf.”

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen