Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gemeenteraad Miami stemt volgende week over Formule 1-race in 2019

Een Grand Prix in de straten van Miami wordt steeds waarschijnlijker. Volgende week wordt hierover vergaderd in de gemeente. Het doel is om de race vanaf 2019 op de kalender te hebben.

Sinds de overname van de Formule 1 in 2016 heeft Liberty Media plannen gehad voor een tweede Grand Prix in de Verenigde Staten. De belangrijkste kandidaat voor deze race te organiseren is Miami. Volgende week gaat de gemeente stemmen over het doorzetten van het project. Tijdens een vergadering van de 'Miami City Comission' op donderdag 10 mei wordt het organiseren van de Grand Prix besproken. De gemeente wil de Formule 1 van 2019 tot 2028 naar Florida halen. Het voorstel wordt ondersteunt door burgemeester van Miami, Francis Suarez, en drie stadscommissarissen.

Ook Liberty Media is erg enthousiast over een eventuele race door de zonnige straten van Miami. Zo vertelt Sean Bratches, de managing director van de F1. ''We waarderen de interesse van de gemeenschap voor het organiseren van een Formule 1-race. We kijken er naar uit om samen te gaan werken met de lokale functionarissen en belanghebbenden om deze visie tot leven te brengen.'' ''Met meer dan een half miljard fans over de hele wereld is de Formule 1 het grootste racespektakel ter wereld. Miami's status als een van de meest iconische en glamoureuze steden ter wereld past hier perfect bij.''

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"