Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen velt gemengd oordeel na vrijdag in Abu Dhabi: "Komen snelheid tekort"

Max Verstappen is wisselend begonnen aan het raceweekend in Abu Dhabi, waar het kampioenschap dit weekend wordt beslist. Hij zag een snel Mercedes, maar kan toch ook hoop putten uit de racepace van zijn RB16B.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Max Verstappen en zijn negentien collega's streken deze vrijdag neer op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. Het circuit in de Verenigde Arabische Emiraten onderging wat veranderingen in aanloop naar de beslissende race in het Formule 1-kampioenschap.

De Nederlander kan zich wel vinden in de aanpassingen aan het asfaltlint, dat volgens hem nu een stuk vloeiender is. "Het circuit is nu leuker om te rijden, want snellere bochten maken het over het algemeen nou eenmaal leuker. Zeker de laatste sector voelt beter aan. De veranderingen zijn wel positief", oordeelt hij.

Red Bull komt snelheid tekort in de kwalificatie

Ook al had Verstappen het naar zijn zin in Abu Dhabi tijdens de trainingsdag, hij zag wel hoe hij het lastig had. Ondanks zijn snelste tijd in de eerste sessie zakte hij tijdens de tweede oefensessie, die op papier representatiever is dan de eerste, weg. Hij kwam in de korte runs zo'n zes tienden van een seconde tekort.

"We zijn nog steeds wat dingen aan het leren en begrijpen, maar de korte runs gingen duidelijk niet volgens plan. We komen daar snelheid tekort", concludeert de Limburger, die tot slot nog wel een positieve noot toevoegt aan zijn samenvatting van de vrijdag. "De langere runs daarentegen waren competitiever, dus dat is ook belangrijk", aldus Max.

Ook interessant:

Strijd Verstappen en Hamilton gaat nog verder ontsporen

Wat een bizar raceweekend in Saoedi-Arabië. Van een crash van Max in de kwalificatie, tot drie starts en twee straffen in de race voor Verstappen, die verloor van Hamilton. In de nieuwste RN365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de knotsgekke race in Jeddah en blikken we vooruit op de seizoensfinale, die wel eens volledig kan gaan ontsporen...

Formule 1 GP Abu Dhabi 2021 RN365 Nieuwsdossier

17 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"