Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen velt gemengd oordeel na vrijdag in Abu Dhabi: "Komen snelheid tekort"

Max Verstappen is wisselend begonnen aan het raceweekend in Abu Dhabi, waar het kampioenschap dit weekend wordt beslist. Hij zag een snel Mercedes, maar kan toch ook hoop putten uit de racepace van zijn RB16B.

Max Verstappen en zijn negentien collega's streken deze vrijdag neer op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. Het circuit in de Verenigde Arabische Emiraten onderging wat veranderingen in aanloop naar de beslissende race in het Formule 1-kampioenschap. De Nederlander kan zich wel vinden in de aanpassingen aan het asfaltlint, dat volgens hem nu een stuk vloeiender is. "Het circuit is nu leuker om te rijden, want snellere bochten maken het over het algemeen nou eenmaal leuker. Zeker de laatste sector voelt beter aan. De veranderingen zijn wel positief", oordeelt hij.

Red Bull komt snelheid tekort in de kwalificatie

Ook al had Verstappen het naar zijn zin in Abu Dhabi tijdens de trainingsdag, hij zag wel hoe hij het lastig had. Ondanks zijn snelste tijd in de eerste sessie zakte hij tijdens de tweede oefensessie, die op papier representatiever is dan de eerste, weg. Hij kwam in de korte runs zo'n zes tienden van een seconde tekort. "We zijn nog steeds wat dingen aan het leren en begrijpen, maar de korte runs gingen duidelijk niet volgens plan. We komen daar snelheid tekort", concludeert de Limburger, die tot slot nog wel een positieve noot toevoegt aan zijn samenvatting van de vrijdag. "De langere runs daarentegen waren competitiever, dus dat is ook belangrijk", aldus Max.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi