Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gemengde gevoelens Verstappen na mislopen poleposition GP Bahrein

Max Verstappen heeft zichzelf verzekerd van een goede uitgangspositie voor de Grand Prix van Bahrein. Hij kwalificeerde zich als tweede, maar was na afloop niet helemaal tevreden.

Max Verstappen moest op een tiende van een seconde de poleposition voor de GP van Bahrein laten aan Charles Leclerc. De Red Bull-coureur start op zondag vanaf de tweede plek. Na afloop vertelde Verstappen over zijn kwalificatie, die naar eigen zeggen wisselvallig was. "Het is lastig te zeggen of er nog meer in had gezeten. Het was nogal wisselvallig. In Q2 zag het er weer goed uit, maar in Q3 was het weer lastiger om de balans goed te krijgen", zucht de Nederlander. "Maar het was oke", vervolgt hij. "We hebben een goede raceauto, dus dat is het belangrijkste. Het was een goede start van het nieuwe F1-tijdperk."

Ferrari goed, 'jammer' van Mercedes

De F1-bolides zijn in 2022 heel anders. Hoe voelde het nu ze voor het eerst echt de wagens tot het maximale konden pushen. Verstappen is niet razend enthousiast. "Het voelde niet fantastisch, maar ook niet slecht. We hebben wat dingen om te bekijken en we willen het de volgende keer beter doen." Het was volgens de Nederlander lastig om de juiste balans te vinden met de race in het achterhoofd. "Je moet een goede auto in de kwalificatie hebben, maar tegelijkertijd wil je er ook echt voor zorgen dat je auto goed werkt in de race, want de banden hebben het dan erg lastig." Al met al een goed begin van het seizoen, ook al was de pole niet voor Verstappen. Hij hoopt dat hij op zondag de strijd aan kan gaan met zijn rivalen: Ferrari. "Het was een prima kwalificatie en een mooie battle met Charles en Carlos, dus zij hebben het tijdens de winter heel goed gedaan. Hopelijk wordt het een mooie race." Mercedes zit er voorlopig niet bij. Vindt Max dat jammer, vraagt David Coulthard hem. "Ja echt, ik ben heel, heel erg teleurgesteld", zegt hij al lachend.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'