Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gemengde Red Bull-gevoelens na gemiste pole Verstappen

Geen poleposition voor Red Bull, maar ook niet voor Ferrari en Mercedes. Dat is de gedachte waar teambaas Christian Horner zich na afloop van de kwalificatie voor de GP van Brazilië aan vasthoudt.

Het was net niet de dag van Max Verstappen in Brazilië, want op vrijdag greep hij op twee tienden van een seconde naast de poleposition. In regenachtige omstandigheden moest hij niemand minder dan Kevin Magnussen voor zich dulden. Red Bull-teambaas Christian Horner vindt het jammer dat zijn stercoureur net naast de pole greep, maar tegelijkertijd is hij tevreden met het resultaat. "Ten eerste wil ik graag Haas en Magnussen feliciteren met hun poleposition", zo begint de Brit zijn verhaal. "De omstandigheden waren lastig en de regen lag in Q1, Q2 én Q3 constant op de loer, maar onze coureurs hebben het goed gedaan. Helaas kostte een kleine fout Verstappen de pole, maar ondanks dat is het heel positief dat we op de eerste startrij staan tijdens de sprintrace."

Pech voor Perez

De pech voor Red Bull was compleet toen Sergio Perez geen fatsoenlijke tijd neer kon zetten. Hij zat vast achter Leclerc, die op de verkeerde banden stond. Een foute inschatting maakte het nog erger: P9 voor de Mexicaan. Horner verklaart. "Checo had pech. Charles werd naar buiten gestuurd op een setje intermediates en ik denk dat Perez verwachtte dat Ferrari meteen Leclerc weer naar binnen zou halen." "Dat gebeurde echter niet, waardoor Checo's ronde werd verpest. Toch ben ik er van overtuigd dat hij een goede sprintrace kan rijden vanaf zijn startplek. Het belooft een spannend weekend te worden", aldus de teambaas.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie