Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Gene: "Verstappen moet leren zijn mond te houden"

De uitlatingen van Max Verstappen omtrent het vermeende 'vals spel' van Ferrari, zorgen in de Formule 1 voor de nodige weerstand. Voormalig F1-coureur Marc Gene vindt dat de Nederlander na moet denken voordat hij zijn mond open trekt.

Verstappen Vettel VS
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen maakte zichzelf niet populair bij Ferrari en een deel van de Formule 1-fans met zijn uitspraken omtrent de Ferrari-motor na afloop van de GP van de Verenigde Staten. Na een tegenvallende race voor Charles Leclerc liet de coureur zich ontglippen dat dit het gevolg was van de strengere FIA-richtlijnen die 'vals spel' onmogelijk maakten. Ook in Brazilië wachtte Verstappen nog de nodige kritiek uit de F1-wereld.

"Verstappen moet meer reflecteren voordat hij zijn mond open trekt. Ik snap dat hij in zijn emotie wat zei over Ferrari, maar je kunt niet zoiets roepen als je het niet kan bewijzen. Hij had geen bewijs voor zijn uitspraken en uit de data van Ferrari blijkt dat ze niets anders hadden gedaan. De topsnelheid van Ferrari lag in Austin nog altijd hoger dan die van de concurrentie", aldus een kritische Gene.

In Brazilië liet Ferrari wederom een indrukwekkende snelheid op de rechte stukken zien tijdens de tweede vrije training. Reden te meer volgens Gene om kritisch te zijn op de uitlatingen van de Red Bull-coureur. "Op vrijdag hier in Brazilië werd ook al snel duidelijk dat de woorden van Verstappen niet juist waren. Ferrari was hier namelijk het snelste en daarmee is het verhaal af."

"Max is als coureur erg verbeterd dit seizoen, maar daarbuiten is dat nog niet het geval. Hij moet leren dat hij eerst moet nadenken, voordat hij gaat praten. Dat is bij hem niet altijd het geval. Buiten de baan heeft hij nog een stap te zetten", aldus de Spanjaard tegenover Sky Italia.

Weet Max Verstappen zich te revancheren in Brazilië? Dat er meer in de nieuwste aflevering van de RacingNews365-podcast met Tim en Tom Coronel en Jeroen van Inkel.

Formule 1 GP Brazilië 2019 RN365 Nieuwsdossier

47 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez