Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

George Russell haalt hard uit naar 'domme' Nyck de Vries

Nyck de Vries was iets te enthousiast bij de herstart van de F2-race in Azerbeidzjan. De Nederlander miste de eerste bocht, maar beroofde zo ook George Russell van zijn eerste zege. Russell was na afloop niet te spreken over de 'domme' actie.

Bij de herstart ging het verkeerd voor De Vries. Aan het einde van het rechte stuk maakte hij een cruciale inschattingsfout en remde veel te laat. In zijn poging om de eerste plaats over te nemen, nam hij bijna leider Russell mee. Het tweetal moest noodgedwongen de uitloopstrook opzoeken en als laatste de race vervolgen. Het Mercedes-talent was niet blij met de actie van De Vries. "De snelheid ligt er hoger dan normaal omdat er veel mensen aan het slipstreamen zijn. Er is een grote remzone voor de eerste bocht en een aantal mensen maakten daar een fout. De Vries probeerde me aan de binnenkant in te halen. Het was echt een domme actie van hem, zeker aangezien ik al aan het verdedigen was. Je rijdt ook nog op een stratencircuit waar buiten de lijn nauwelijks grip is", laat Russel aan Autosport.com weten. "Ik remde al laat en ik wist dat er een uitloopstrook is. De Vries remde nog veel later, maar ik zat al op de limiet. Hij maakte een complete inschattingsfout en iedereen zag de consequenties daarvan. Ik ben ervan overtuigd dat ik de eerste bocht zonder hem wel had gehaald." Russel kwam niet verder dan een dertiende plaats, terwijl De Vries zijn auto in de pits parkeerde. Bekijk hieronder de beelden van het incident.

990152163820220417

WATCH: Drama at the restart as the leaders take each other off down at Turn One! "Standard De Vries," says Russell. "You've 12 laps and he makes a hero move on lap one." Live now on Sky Sports F1 📺 Sky Go: https://t.co/Ajb7RejTVG #SkyF1 #F1 #F2 #AzerbaijanGP 🇦🇿 pic.twitter.com/vkuHO3N6qJ — Sky Sports F1 🏎 (@SkySportsF1) 28 april 2018

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"