Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
George Russell

"George Russell is absoluut van wereldkampioensniveau"

George Russell heeft in de eerste seizoenshelft ondanks zijn zwakke materiaal een goede indruk achter gelaten. In de Formule 1-paddock wordt hij vaak getipt voor een stoeltje van een topteam. Pat Symonds, ex-technisch directeur van Williams, meent zelfs dat de jonge Brit wereldkampioensmateriaal is.

Het is niet de gemakkelijkste taak om de Formule 1-wereld onder de indruk van je te krijgen, zeker als je het met zwaar teleurstellend materiaal moet doen. Toch is het George Russell het afgelopen half jaar gelukt. De FW42-bolide van Williams rijdt nog geen deuk in een pakje boter, maar de regerend Formule 2-kampioen wist vriend en vijand te verrassen.

Het hoogtepunt voor Russell kwam het afgelopen Grand Prix-weekend in Hongarije, toen hij als zestiende wist te kwalificeren en tijdens de race op eigen kracht voor een Alfa Romeo- en een Racing Point-bolide finishte.

Pat Symonds, ex-technisch directeur van het Williams-team, momenteel werkzaam als Chief Technical Officer voor de Formule 1, roemt de prestaties van de Brit, en is zelfs van mening dat de Williams-coureur goed genoeg is om in de toekomst wereldkampioen te worden: "Al toen hij in de Formule 2 reed, was ik zeer onder de indruk van hem", zo begint hij zijn verhaal tegenover het officiële Formule 1-kanaal.

"Hij wist daar in veel verschillende racesituaties goed te presteren. Soms lag hij in leidende positie en moest hij de race controleren, maar soms moest hij zich ook door het veld heen naar voren vechten. Zowel in droge als in natte omstandigheden weet hij zijn hoofd altijd koel te houden. Daarom heb ik het gevoel dat Russell zeker een jongen is om de komende jaren goed in de gaten te houden. Ik denk zeker dat hij goed genoeg is om wereldkampioen te worden", aldus Symonds.

10 reacties